Facultatea de Drept din Cluj, educație într-o locație de 5 stele

sursă foto: www.operaplaza.ro

Universitatea Babeș – Bolyai alocă, prin aprobarea senatului Universității, 40 de milioane de lei pentru viitorul sediu al Facultății de Dept. 

Pe 15 martie, UBB a achiziționat hotelul de 5 stele Opera Plaza din Cluj care va fi transformat în viitorul sediu al Facultății de Drept Cluj. Acesta intrase de mult timp în atenția conducerii Universității, însă pandemia și implicit reorientarea business-urilor hoteliere a facilitat tranzacția de 40 de milioane de lei.

“Senatul UBB a aprobat azi alocarea sumei de 40 de milioane de lei, plus TVA, pentru cumpărarea clădirii Hotel Opera Plaza, care urmează să devină noul sediu al Facultății de Drept, cu săli de curs, amfiteatre. Achiziția se va face din bugetul propriu al UBB numai după aprobarea documentației de către Ministerul Educației. Este un proces de durată pentru că e nevoie de multe demersuri”, spune Laura Irimieș, purtător de cuvânt al UBB, potrivit Ziua de Cluj.

O bună parte din suma este acoperită din vânzarea unui teren lăsat Universității de profesorul Alexandru Angelescu care a predat drept civil în perioada interbelică.

La nivel național, centrele universitare se confruntă cu problematica asigurării unui spațiu optim desfășurării,  în special, a orelor de curs. În vederea soluționării acestei problematici, conducerea universităților  „împrumutăspații de la alte facultăți, neavând capacitatea financiară de achiziționare 

În acest context, UBB se numără printe puținele entități cu o asemenea capacitate financiară.

sursă foto – www.ubbcluj.ro

Hotelul Opera Plaza a fost ridicat pe amplasamentul fostei fabrici de dulciuri și se situează în  aproprierea Curții de Apel Cluj.

Facultatea de Drept funcționa într-o clădire cu iz istoric, însă nu permitea o desfășurare optimă a cursurilor și seminarelor. De mai bine de 10 ani, studenții din anii I mergeau la cursuri în clădirea Facultății de Chimie, o clădire cu amfiteatre mult mai mari.

Facultatea de profil Babeș-Bolyai este o emblemă a Clujului și a țării. Dezvoltarea spațiilor destinate orelor de curs se înscriu în planul operațional al anului academic în curs realizat de UBB Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here