Chambers vs Legal 500- analiză comparativă a realității genului în mediul juridic

Pentru că suntem în plină expansiune a dialogului despre egalitatea de gen, Chambers ne oferă un top al celor mai bine cotați practicanți ai dreptului. Datele sunt mai mult decât revelatoare pentru trendul intuit și de cei de la Legal 500. Femeile capătă amploare în domeniu și nu putem decât să consemnăm acest demers.

 

Specific, categoria Eminent practitioners se remarcă printr-o egalizare evidentă a genurilor, având deopotrivă un procent de 50% femei și 50% bărbați. Hall of fame, categoria echivalentă a Legal 500 expune o cu totul altă realitate, respectiv majoritate masculină- așa cum am enunțat deja într-un articol precedent.

 

Categoriile de Band de 1 la 5 validează întreaga direcție a celor de la Chambers, evidențiind ușor femeile în detrimentul bărbaților, diferența nefiind semnificativă.  De reținut este faptul că, se poate observa o dinamizare a structurilor de gen din mediul juridic, elementul feminin obținând tot mai multă vizibilitate. O cu totul altă asumpție facem despre secțiunea Leading individuals (Legal 500) acolo unde diferența statistică dintre femei-bărbați era certă.

 

În ceea ce privește viitorul, succesorii acestei realități se vor bucura, probabil, de o piață în care genul nu va fi un criteriu al performanței sau un factor decisiv pentru remunerație (pentru că astăzi încă ne confruntăm cu gender pay gap). Cifrele susțin această direcție întrucât raportul de gen din categoria Up and Coming  a celor de la Chambers arată astfel: 62,5% femei și 37,5% bărbați. Pe de altă parte, secțiunea Associates to watch inversează procentele (bărbați majoritari) încercând să echilibreze balanța genului.

 

Analiza comparativă a celor două mari voci ale avocaturii internaționale urmează același pattern într-un ritm diferit. Prevalează spectrul feminin punându-și amprenta asupra acestei arii de practică, mult timp guvernată de descendenții lui Adam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here