Suciu Popa câștigă un litigiu în contencios administrativ-fiscal pentru unul dintre cei mai importanți operatori din energie regenerabilă

Suciu Popa câștigă un nou litigiu în materie de contencios administrativ-fiscal, pentru unul dintre cei mai importanți operatori pe piața energiei regenerabile, instanța admițând acțiunea și anulând deciziile de impunere emise de autoritatea locală pe raza căreia se regăsesc turnurile de susținere a turbinelor eoliene ce au fost impozitate.

 

Din perspectiva societății reclamante, soluția este binevenită, atât pentru că pune capăt unei problematici și incertitudini de ordin fiscal care durează de mai mult de 6 ani, cât și pentru că permite deblocarea unor scrisori de garanție bancară emise pentru evitarea riscului executării silite pentru impozitele stabilite în mod nelegal.

 

Disputa este una de impact, avându-și originea în calificarea turnurilor de susținere a turbinelor eoliene drept clădiri din perspectivă fiscală, calificare în baza căreia autoritatea locală a emis o serie de decizii de impunere, de o valoare considerabilă, atât pentru impozitul propriu-zis, cât și pentru penalități de întârziere. În fața instanței, au fost dezbătute concepte de referință în materia stabilirii impozitului pe clădiri, precum și limitele în care autoritățile locale își pot exercita dreptul de apreciere în stabilirea impozitelor.

 

Soluția instanței de judecată se alătură astfel unei serii de nouă litigii similare câștigate în mod definitiv de Suciu Popa – contribuind la consolidarea practicii în această materie – și vine să confirme faptul că, până în anul 2019, turnurile de susținere a turbinelor eoliene nu puteau fi generatoare de impozit pe clădiri în absența existenței unei calificări exprese în Codul fiscal.

 

În această dispută, societatea reclamantă a fost reprezentată de Diana Agafiței, Managing Associate în cadrul departamentului de Litigii al Suciu Popa, din echipă făcând parte și Vlad Lupașcu, Senior Associate și Ciprian Nicu, Associate în cadrul aceluiași departament.

 

Suciu Popa este una dintre principalele firme de avocatură de pe piața locală, cu o solidă experiență și performanțe notabile în toate ariile dreptului, recunoscută în mod constant drept leading law firm de către ghidurile internaționale de profil pentru Chambers & Partners, Legal 500, IFLR 1000, Benchmark Litigation și GAR 100.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here