Un avocat în fruntea Ministerului de Externe din Spania

Noul ministru de externe al Spaniei este Arancha Gonzalez Laya, expertă în comerţ internaţional, au anunţat vineri serviciile de comunicare ale premierului socialist Pedro Sanchez, transmite AFP potrivit Agerpres.

Fostă directoare de cabinet, în perioada 2005-2013, a lui Pascal Lamy la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), Arancha Gonzalez Laya se afla din 2013 la conducerea Centrului de Comerţ Internaţional, agenţie comună a OMC şi a ONU însărcinată mai ales cu creşterea competitivităţii întreprinderilor din ţările în curs de dezvoltare.

Anterior, ea şi-a început cariera într-un cabinet de avocatură, după care a ocupat diverse funcţii în interiorul Comisiei Europene, unde în perioada 2002-2004 a fost purtătoare de cuvânt pentru comerţ.

Vorbitoare de spaniolă, engleză, franceză, germană, italiană şi bască, Arancha Gonzalez va conduce un Minister al Afacerilor Externe ”în care diplomaţia economică va fi prioritară”.

Predecesorul său este Josep Borrell, care la finalul lui 2019 a devenit şeful diplomaţiei europene.

Arancha Gonzalez Laya îşi va prelua mandatul luni, la fel ca restul membrilor guvernului de coaliţie format din socialişti şi stânga radicală Podemos şi condus de Pedro Sanchez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here