Societatea de avocatură care oferă consultanță juridică în procesul de divizare a Thyssenkrupp

Conglomeratul siderurgic german Thyssenkrupp AG a angajat băncile de investiţii Goldman Sachs, JP Morgan Chase & Co. şi Deutsche Bank pentru consultanţă în procesul de divizare a sa în două companii, informează Reuters.

Totodată, casa de avocatură Linklaters se ocupă de consultanţa legală în acest proces.

La finele lunii octombrie, “Thyssenkrupp” a decis să se împartă în două companii, una concentrată pe bunurile de capital, iar cealaltă pe materii prime, cedând astfel presiunilor făcute ani la rând de investitori.

Astfel, gigantul îşi desprinde operaţiunile cu ascensoare, componente auto şi soluţii de inginerie – “Thyssenkrupp Industrials”, de divizia “Thyssenkrupp Materials”, care va deţine restul activelor. Atât “Thyssenkrupp Materials”, cât şi “Thyssenkrupp Industrials” vor fi listate.

Reorganizarea companiei vine la mai mult de 20 de ani de la fuziunea dintre “Thyssen” şi “Krupp”, care a dat naştere gigantului siderurgic.

Alfried Krupp von Bohlen und Halbach Foundation, cel mai mare investitor al “Thyssenkrupp”, cu o deţinere de 21%, a informat că nu se opune acestei soluţii care îi asigură competitivitate şi locuri de muncă. La rândul lor, reprezentanţii sindicatelor susţin planurile companiei.

Luna aceasta, directorul executiv al grupului, Guido Kerkhoff, a declarat că acţiunile “Thyssenkrupp” ar putea fi scoase din alcătuirea indicelui bursier blue-chip DAX în urma separării sale în două entităţi. Acesta a declarat, citat de Westdeutsche Allgemeine Zeitung: “DAX nu este un scop în sine. Construim două companii puternice care se vor putea dezvolta mai bine decât grupul Thyssenkrupp în forma sa actuală”.

Divizarea grupului reprezintă o victorie majoră pentru acţionarii Cevian şi Elliott, care au cerut schimbări în vederea îmbunătăţirii performanţei operaţionale a acestuia, considerând că structura anterioară era prea complexă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here