NNDKP, alături de Norofert Group în procesul de listare la Bursa de Valori București

Norofert Group, companie care controleaza 30% din piata locala de ingrasaminte organice (inputuri ecologice), a anuntat ca se va listata pe piata AeRO, administrata de Bursa de Valori Bucuresti, in al doilea trimestru din acest an.

Compania își propune să atragă 1 milion de euro în timpul plasamentului privat, programat pentru primăvara acestui an, iar imediat după plasament va iniția procedurile de listare a acțiunilor pe piața AeRO, devenind astfel prima companie agro-tech listată la Bursa de Valori București.

Norofert este un jucător experimentat pe piața agriculturii ecologice. Compania a dezvoltat o tehnologie proprie, numită Bio Chain, care utilizează numai materii prime de origine vegetală și animală, componente bacteriene și microorganisme ca ingrediente în produsele sale.

La sfârșitul anului 2018, compania a demarat operațiunile de extindere în afara României, semnând primele contracte cu distribuitori din Republica Moldova și Grecia intenționând să se extindă în continuare în Bulgaria și Croația în cursul acestui an.

În 2018, Norofert Group a înregistrat venituri estimate de 10 milioane de lei, în creștere cu 92% față de 2017, și un profit net de 4,5 milioane de lei.

Cornerstone Communications asista compania in relatiile cu investitorii, iar Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) se ocupa de audit juridic si fiscal si de pregatirea structurii grupului in vederea listarii.

La nivel global, între 2016 și 2021, piața produselor alimentare ecologice se așteaptă să ajungă la o rată anuală compusă de creștere de peste 14% ca urmare a îmbunătățirii venitului și a gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului de alimente cultivate ecologic. Agricultura ecologică nu este doar o tendință de consum ci reprezintă o schimbare globală iar noi suntem mândri să fim precursorii acestei mișcări în România. Prin listarea Norofert pe Bursa de Valori București, oferim investitorilor români expunere la un sector complet nou, cel al agriculturii și al agro-tehnologiei, care, suntem convinși că va genera venituri atractive în anii următori“, a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert Group.

Piața AeRO a fost creată exact pentru companii cum este Norofert. Împreună cu Goldring, Tradeville și NNDKP, suntem încântați să însoțim managementul Norofert în călătoria lor pe piețele de capital încă din Ziua 1 și îi felicităm pentru acest pas curajos, dar bine gândit. Avem convingerea că, odată cu listarea Norofert, investitorii de pe piața de capital vor câștiga noi oportunități de investiții. Sunt personal mulțumit de faptul că participanții din piață sunt în curs de a prelua responsabilitatea în aducerea de emitenți de calitate, contribuind astfel la dezvoltarea pieței“, a declarat Ludwik Sobolewski, Partener, Cornerstone Communications și CEO al Bursei de Valori București în perioada 2013 – 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here