Dima & Asociaţii: „Realizările provin din puterea creatoare a minților noastre.”

Începuturile Dima & Asociaţii datează din anul 2020, societatea fiind înfiinţată în plin proces de dezvoltare şi structurare a pieţei autohtone a serviciilor avocaţiale, din dorinţa partenerilor fondatori de a răspunde la cerinţele şi exigenţele din ce în ce mai complexe ale pieţei şi clientelei.

Încă de la înfiinţare ne-am propus să obţinem performanţă. Suntem o echipă tânără, unită și dinamică, cu o experienta in ramurile avocaturii de 15 (cincisprezece) ani, concentrată pe obținerea de rezultate în beneficiul clienților noștri

Navigarea în mediul complex de reglementare și de aplicare actual necesită consultanță juridică sofisticată care depășește granițele.

Dima Andrei este cunoscut pentru angajamentul său față de avocatura bazată pe principii, pentru o etică a muncii neclintită și pentru recunoașterea neclintită a datoriei noastre de a oferi cel mai înalt nivel de servicii clienților noștri, care ne aleg pentru că ne facem timp să înțelegem interesele lor de afaceri și cultura internă.

În cadrul societății noastre, drepturile tuturor sunt protejate, credem cu tărie în libertatea de a produce, de a face comerț, de a concura, de a negocia, de a colabora.

De aceea, ne-am propus să ducem mai departe ceea ce am început, să ne asumăm noi obiective şi astfel să dezvoltăm atât structura societăţii noastre, cât și calitatea serviciilor oferite.

Serviciile noastre variază de la consiliere şi negocieri până la procese complexe. Am dezvoltat procese sofisticate de evaluare a riscurilor si de gestionare a litigiilor pe care multi dintre clientii nostri le-au încorporat în practicile lor de afaceri și îi ajutăm să gestioneze reclamațiile și litigiile. Drept urmare, ei evită și reduc pierderile care le afecteaza rezultatul final. Abordarea noastră este directă și eficientă, considerăm că este nobil să ne sacrificăm in interesul clientului.

Suntem prudenți în alegerea soluțiilor, astfel încât limităm riscurile în sarcina clientului, dar în contextul crucial al unui litigiu, aplicăm o abordare agresivă.

Realizările provin din puterea creatoare a minților noastre.

Valorile noastre, viața noastră sunt sacre și suntem dispuși să valorificăm sarcina încredințată la potențialul nostru maxim. Pasiunea pentru valorile superioare – de adevăr, bine şi frumos, după care ar trebui să se călăuzească oamenii în societate, este cea mai pură şi dezinteresată dintre pasiuni şi de aceea atât de puţin simpatică multor oameni.

Căutăm să oferim onoare, respect și câștig. Nu cerem nimic fără să oferim timpul și cunoștintele noastre. Noi, oamenii minții, căutăm să colaborăm cu oamenii care își depășesc frontierele și înțelegem că o viziune cere abilități alese pentru a deveni realitate, abilități care nu aparțin unui singur om, iar pentru materializarea unui plan grandios este necesară o contribuție multiplă. Astfel, în cadrul societății noastre s-a dezvoltat consulta penală, o ramură a dreptului atât de veche, dar atat de puțin exploatată. Majoritatea persoanelor apelează la un penalist atunci când se găsesc într-o situație critică, sub cercetare penală în general. Însă oamenii gulerelor albe au înțeles că optimizarea timpului și a resurselor se bazează pe o consultanță penală continuă.

Preîntâmpinăm situații de trimitere în judecată nefondate, în baza unor suspiciuni fals conturate. Lipsa de înțelegere din partea organelor de cercetare pentru specificul operațiunilor economice, pentru modalitatea de gestionare a unei companii, determină un context critic pentru o afacere consolidată pe încredere, onestitate, iar afectarea imaginii provoacă prejudicii greu de reparat. Obținerea de finanțare, atât de necesară unei dezvoltări de business, devine inaccesibilă în circumstanțele trimiterii în judecată pentru efectuarea cercetării infracțiunilor săvârșite prin criminalitatea gulerelor albe, iar prin efectul dominoului, colapsul este aproape inevitabil.

Clientii noștri s-au găsit deseori în astfel de situații. Cu titlu de exemplu expunem o speță cu rezonanță, unde am asigurat apărarea pentru presupusa săvârșire a infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată, iar importanța speței rezidă în prejudiciul cauzat bugetului de stat calculat la suma de 893 399 euro. În ciuda faptului că am reușit să probăm realitatea operațiunilor financiare, iminența unei inadvertențe într-un circuit fiscal onest, ce se poate răsfrânge în amonte, fără prezența unei colaborări directe cu societățile de tip fantomă a determinat o convingere de trimitere în judecată. Prefigurând riscul ineluctabil am reușit să convingem magistrații în cadrul procedurii de cameră preliminară cu privire la nelegalitatea actului de sesizare. Întoarcerea dosarului la Parchet pentru refacerea urmăririi penale a adus o schimbare inerentă a riscurilor ce se prefigurau. Iar cu această ocazie, prin preluarea dosarului de către un alt procuror, am reușit să convingem că singura soluție corectă este clasarea.

Judecata rațională ne împinge să-i apăram pe cei în necesitate, iar necesitatea nu se regasește doar în rândul celor lipsiți de potențial financiar. În societatea actuala cei în necesitate sunt deseori cei care clădesc imperii, devenind ținta modificărilor legislative – fiscale sau a competitorilor capabili să încalce legile concurenței oneste.

Am învățat să gândim în interesul clientului, iar analiza noastră începe prin a înțelege specificul companiei clientului. Înțelegem că viziunea clientului îi aparține, este reală, este posibilă, iar realizarea sa trebuie pliată pe legislația în vigoare.

Serviciile noastre sunt recunoscute și apreciate, iar clientela noastră este în continuă creştere, chiar și în această perioadă de recesiune economică globală. Pe masură ce reforma reglementării continuă pe principalele piețe ale lumii, peisajul în evoluție prezintă provocări complexe pentru companiile care vor să crească – în special atunci când operează transfrontalier. Noi putem ajuta.

Ajutor pe care l-am acordat clienților noștri, ca urmare a dobândirii calității de suspect sub aspectul savârșirii urmatoarelor infracțiuni: înșelăciune privind asigurările în forma continuată (525 acte materiale) savârșita de trei sau mai multe persoane împreună; fals în declarații în formă continuată (525 de acte materiale); înșelaciune în formă continuată (48 acte materiale) savarșita de trei sau mai multe persoane împreună; complicitate la fals informatic în formă continuată ( 40 acte materiale) savârșit de trei sau mai multe persoane împreună, iar după audierea a aproximativ 500 de martori – asigurând prezența la fiecare audiere în parte, după efectuarea în cauză a numeroase expertize, după transmiterea a unui număr mare de memorii pe parcursul a 4 (patru) ani de cercetare penală – Parchetul a dispus clasarea apreciind că în cauză nu există suficiente probe apte să răstoarne prezumția de nevinovăție.

Nu ne vom trăda niciodată respectul de sine, așa ca nu vom trăda niciodată clientul. Luptăm pentru valoarea nevinovăției, iar soluțiile obținute ne aduc virtutea mândriei.

Creșterea noastră are la bază recomandările clienților, pentru că am înțeles cercetarea penală îndreptată împotriva unei persoane respectabile sau din înalta societate în timpul activității sale profesionale, și demarăm activitatea de apărare prin analizarea temeiurilor care motivează comportamentul infracțional, trasând linii discrete ce demostrează onestitatea sau frica de a-și păta reputația, chiar și în contextul dificultăților financiare.

Societatea Dima Andrei și Asociații aspiră să furnizeze servicii juridice de înaltă calitate și soluții inovatoare pentru clienții noștri, menținând în același timp o cultură respectuoasă și colegială de excelență, diversitate și corectitudine în cadrul firmei prin furnizarea de servicii juridice calificate într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.