Dentons și CMS implicate într-una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare din Londra. Contribuția unui avocat român la această tranzacție

Dentons a oferit consultanță juridică Ho Bee Land Limited, companie de dezvoltare și investiții imobiliare din Singapore, în legătură cu achiziția în valoare de 650 milioane GBP a  Ropemaker Place.

Matthew Tinger, Corporate Real Estate Partner la Dentons, avocatul care a condus tranzactia, a declarat: “Suntem foarte încântați că am oferit consultanta Ho Bee Land cu privire la această investiție semnificativă, ceea ce demonstrează că Londra este, încă, o piață atractivă pentru investitorii de peste mări.”

Simon Masri, Real Estate Partner si unul dintre avocatii care au condus, de asemenea, tranzactia, adaugă: “În ciuda incertitudinilor cauzate de Brexit, vedem din ce în ce mai multa cerere din Asia pentru investiții în proprietăți comerciale în Marea Britanie, Londra beneficiind în special de interes maxim. Fluxurile de capital din Asia în Londra au crescut semnificativ în ultimii doi ani, iar încrederea investitorilor rămâne în creștere.”

Echipa extinsă a fost formată din Max Moore, Corporate senior associate, Norina Arif, associate, Chris Foxall, consel, Abbey Wiggett, associate, Alex Thomas, partner (aspecte fiscale), Pawel Hermelinski , Corporate managing counsel (Luxembourg), Gerard Maitrejean, partner (Luxembourg), Elena Apopei, associate.

Elena Apopei s-a alăturat biroului Dentons din Luxembourg în anul 2018, în trecut activând ca avocat în cadrul echipei Wolf Theiss din București (Associate, 2016-2017).

CMS a fost de partea vânzătorului și a fost reprezentată de Simon Staite, Partner (aspecte ce țin de domeniul real estate) și Amanda Howard.

Ropemaker Place, o clădire business emblemă pentru Londra, având douăzeci de etaje, a fost achiziționată de o filială a companiei Ho Bee Land, o companie cotată la Singapore.

Clădirea găzduiește bănci de investiții cum ar fi Liberum și Macquarie Group și a fost vândută de o societate mixtă formată din doi investitori europeni și doi asiatici prin intermediul managerului global de investiții AXA Investment Manager (AXA IM).

Cladirea de 602.000 de metri patrati este cel mai recent semn al cresterii investitiilor asiatice in clădirile emblemă ale Londrei, dupa ce sediul UBS a fost cumparat săptămâna trecută de un magnat din Hong Kong pentru suma de 1 miliard de lire sterline.

“În ciuda BREXIT, Londra s-a dovedit a fi rezilientă și a păstrat poziția sa dreopt oraș financiar de top al lumii, înaintea New York-ului. Rămânem încrezători în perspectivele pe termen lung ale Londrei”, a declarat președintele landului Ho Bee, Chua Thian Poh.

El a adăugat: “Incertitudinea Brexit ne-a oferit, de fapt, oportunitatea de a explora oportunități de investiții excelente precum Ropemaker Place”.

Huw Stephens, șeful tranzacțiilor din Marea Britanie al AXA IM, a declarat: “Am investit în numele clienților noștri în Ropemaker Place în 2013, anticipând o redresare a activității de investiții și de leasing în city-ul londonez, care a avut loc după criza financiară globală. Consideram ca am indeplinit business planul pentru acest activ vânzându-l către Ho Bee Land, care va continua să beneficieze de locația sa premium în centrul Londrei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here