Dentons a oferit consultanță în tranzacția care a presupus privatizarea cele mai mari rafinării din Uzbekistan

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a oferit consultanta juridica PT Trans Asia Resources (Indonezia) in tranzactia care a presupus achiziționarea rafinăriei Fergana, cea mai mare rafinărie de petrol din Uzbekistan. Președintele Republicii Uzbekistan a aprobat privatizarea rafinăriei de petrol în aprilie 2019 și a instruit guvernul să aprobe termenul pentru privatizare.

Echipa Dentons a reprezentat Transasia în negocierile privind termenul, după aprobarea guvernului, care stabilește foaia de parcurs pentru achiziție și deschide calea pentru acordurile finale ale tranzacției.

Transasia este o companie privată de investiții axată pe minerit și energie, cu birouri în Indonezia și Africa de Sud, care are planuri ambițioase de investiții în Uzbekistan.

Bobur Shamsiev, Energy Partner în biroul Dentons din Tașkent, a condus tranzacția în numele Transasia. Echipa de consultanță Dentons pentru Transasia i-a inclus și pe Alistair Black, London partner, care a oferit consultanta cu privire la abordarea strategică a afacerii, și pe consilierul Ulugbek Abdullaev, care a asistat în timpul negocierii termenului cu guvernul din Uzbekistan.

RafinariaFergana datează din 1968 și este una dintre cele mai importante întreprinderi pentru producția de combustibili și lubrifianți din regiune. Capacitatea de procesare a uzinei este de 6,4 milioane tone de petrol pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here