CMS alături de Ahold Delhaize în achiziția Profi Rom Food în România

Comunicat de presă

Firma internațională de avocatură CMS a asistat Ahold Delhaize („Ahold Delhaize”) cu privire la acordul pentru achiziția strategică în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro a Profi Rom Food S.R.L. („Profi”), un important retailer alimentar de proximitate din România, de la MidEuropa. În urma tranzacției, cele peste 1.650 de magazine Profi din zonele urbane și rurale vor extinde și completa rețeaua deja existentă de peste 960 magazine Mega Image a Ahold Delhaize, aflate preponderent în zonele urbane.

Ahold Delhaize este unul dintre cei mai mari jucători din retail la nivel global în segmentul de supermarketuri și comerț online, deținând 19 mărci locale și peste 7.650 de magazine locale, care deservesc 60 de milioane de cumpărători în fiecare săptămână în Europa, Statele Unite și Indonezia.

Profi, cu peste 28.000 de angajați în România, este cunoscut pentru diversitatea produselor sale. În cele douăsprezece luni care s-au încheiat în iunie 2023, compania a generat venituri de 2,5 miliarde de euro.

CMS a asistat Ahold Delhaize cu privire la majoritatea aspectelor de drept românesc și englezesc ale tranzacției, inclusiv, dar fără a se limita la, procesul de due diligence și   structurarea și negocierea tuturor documentelor tranzacției. Tranzacția este supusă analizei de către autoritățile competente de concurență și se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A, a declarat: „Suntem onorați că am asistat Ahold Delhaize cu privire la această achiziție strategică și de referință în sectorul de retail alimentar din România, ce va extinde acoperirea pe piața din România și care dovedește încă o dată atractivitatea României ca piață.”

Echipa multidisciplinară a CMS ce a asistat Ahold Delhaize a fost coordonată de către Horea Popescu și Claudia Nagy (Fuziuni & Achiziții) in ceea ce privește aspectele de drept românesc și de către Eva Talmacsi (Fuziuni & Achiziții, CMS UK) în ceea ce privește aspectele de drept englezesc, cu sprijin important acordat de către Roxana Fratila (partener, Real Estate), Raluca Ionescu (counsel, Fuziuni & Achiziții) și Kristin Shelley (senior associate, Tax, CMS UK). Echipa extinsă a inclus mai mult de 20 de avocati din birourile din Romania și Marea Britanie.

  • Despre CMS

Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din lume și cu peste 5.000 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați cms.law