CMS a asistat Zentiva, deținută de Advent International, în tranzacția cu Alvogen. CMS România prezentă în tranzacție

Grupul Zentiva, deţinut de fondul de investiţii Advent International, prezent şi pe piaţa locală cu o fabrică în Bucureşti (Sicomed), a preluat operaţiunile din Europa Centrală şi de Est ale companiei farma Alvogen, pentru o sumă care nu a fost făcută publică.

CMS a acordat asistenta juridica Adevent International si Zentiva, echipa de avocati fiind coordonata de Helen Rodwell, CEE Corporate Head, cu sprijinul avocatilor Frances Gerrard, Markéta Franková, Pavel Dřímal, Tristan O´Connor și Moritz Kopka (Praga); Atanas Bangachev (Sofia); Horea Popescu și Claudia Popescu (București); Aniko Kircsi și Peter Toth (Budapesta); Rafal Zwierz și Gregorz Paczek (Varșovia), David Cranfield și Maxim Gubanov (Moscova), John Markham și Madeeha Anthony (Londra), precum și o echipă extinsă de peste 80 de avocați cu sedii în Cehia Republica, România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Rusia, Marea Britanie, Olanda și Balcani.

Prin acestă mutare, Zentiva continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, şi îşi majorează semnificativ competenţele şi portofoliul de medicamente OTC.

În februarie 2008, Advent a preluat Labormed, pentru 123 milioane de euro, de la un grup de medici şi farmacişti români care au înfiinţat compania în 1991, iar în mai 2007 au inaugurat o fabrică în Bucureşti, printr-o investiţie greenfield de 13 milioane euro. Grupul farmaceutic american Alvogen a anunţat că a preluat în decembrie 2012 producătorul Labormed.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here