CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații a asistat grupul austriac Simacek în reorganizarea și consolidarea activităților

CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații a acordat asistență juridică în vederea reorganizării grupului Simacek, unul dintre liderii pieței de managementul facilităților, în cadrul unui proces amplu de restructurare a liniilor de business, prin consolidarea activităților realizate dispersat în entități diferite.

Grupul Simacek, cu sediul central în Austria și prezent în 12 țări din Europa Centrală și de Est, a implementat  concomitent două operațiuni de divizare parțială în interesul asociaților. În aceste divizări  au fost implicate companiile  Simacek Cleaning,  Simacek Gardening și Simacek Facility Services. Reorganizarea a avut drept scop eficientizarea activităților pentru ca grupul să devină mai competitiv și să-și consolideze poziționarea drept unul dintre liderii pieței de profil din România.

Procesul de implementare a celor două operațiuni de divizare parțială a fost complex, ținând cont că transferul activelor și pasivelor opera într-o singură societate beneficiară (Simacek Facility Services), dar prin implementarea a două divizări parțiale paralele. Având în vedere că în practică, cea de-a doua operațiune de divizare parțială este implementată, ca regulă, ulterior întocmirii situațiilor financiare pentru prima operațiune de divizare, provocarea avocaților, consultanților fiscali și managementului Simacek a fost să realizeze cele două operațiuni în paralel și centralizat, ca și cum ar fi fost una singură”, consideră Nicolae Ursu, unul dintre partenerii CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații și coordonatorul echipei de proiect, din care a făcut parte și Elena Sopotean, avocat asociat.

Implementarea în mod prompt și eficient a acestor operațiuni de reorganizare a grupului Simacek a presupus o înțelegere în profunzime a business-ului, o cunoaștere în detaliu a reglementărilor specifice, o abordare pluridisciplinară și o excelentă colaborare între toate părțile implicate, astfel încât întregul proces să fie pe deplin aliniat obiectivelor comerciale pe termen lung ale clientului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here