Cartierul de Justiţie intră în linie dreaptă. Exproprierile încep după studiul de fezabilitate

În Monitorul Oficial din 19 august 2019 a fost publicată o hotărâre care prevede schimbarea denumirii proiectului din „Esplanada“ în „Cartierul de Justiţie“ şi „Proiecte de interes public ale municipiului Bucureşti“.

Exproprierile pentru începerea construcţiilor pe terenul Esplanada din centrul Bucureştiului vor începe după ce studiul de fezabilitate pentru proiectele care urmează să se ridice acolo va fi realizat, în schimbul unui avans de 2,5 mil. dolari (2,2 mil. euro). Discuţiile referitoare la acordarea avansului se află în derulare, informeaza ZF.ro

Pe Esplanada ar urma să se construiască un proiect numit Cartierul de Justiţie (cu autorităţi din subordinea Ministerului Justiţiei) şi un centru cultural şi parcări subterane publice (operate de primărie).

Amintim faptul ca LegalMarketing.ro a prezentat informatii despre noul Cartier al Justitiei in cele doua episoade din luna aprilie 2019:

Proiectul “Cartierul pentru Justiție” devine ireversibil

Campania LegalMarketing “Avocații în Cartierul Justiției” continuă cu Episodul 2: macheta aprobată de Ministerul Justiției și amplasamentul ales, din cele trei variante propuse de Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here