Bondoc și Asociații a asistat STEAG GmbH la vânzarea parcului eolian Crucea Wind Farm către Hidroelectrica

Hidroelectrica şi STEAG GmbH au semnat un acord privind preluarea de către producătorul de energie hidro a parcului eolian Crucea Wind Farm şi a STEAG Energie România, în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanţi locali, cât şi internaţionali.

Hidroelectrica se concentrează pe diversificarea producţiei prin adăugarea de capacităţi regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei. Compania îşi reafirmă obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului.

Dezvoltat de STEAG şi comandat în 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne şi mai bine întreţinute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

De peste 80 de ani, STEAG a susţinut o producţie de energie eficientă şi fiabilă, atât în Germania, cât şi în străinătate. Ca partener cu experienţă, STEAG îşi sprijină clienţii în mod cuprinzător în toate fazele de alimentare cu energie electrică. STEAG proiectează, dezvoltă, implementează, operează şi comercializează soluţii energetice extrem de eficiente – de la generare şi distribuţie bazate pe surse de energie regenerabile, până la centrale mari şi reciclarea subproduselor acestora. Împreună cu soluţii personalizate în domeniul furnizării de energie electrică şi termică, STEAG oferă o gamă largă de servicii energetice – pe baza surselor regenerabile de energie.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie regenerabilă din România, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare şi având un rol important în legătură cu securitatea Sistemului Naţional de Energie (SEN). În 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice în funcţiune, având o capacitate totală instalată de 6,4GW. Cu o cifră de afaceri de 873 milioane de euro, EBITDA de 613 milioane de euro şi un profit net de 290 milioane de euro, Hidroelectrica este cea mai mare şi cea mai valoroasă companie de stat din România.

În această tranzacție, Bondoc și Asociații a asistat STEAG,echipa de avocații fiind coordonată de Lucian Bondoc și Monica Iancu, Partners.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here