Avocatul Robert Roșu a fost achitat. Decizia instanței este definitivă

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondate, recursurile în casație depuse de majoritatea inculpaților din Dosarul Ferma Băneasa. A fost admis recursul formulat de Robert Roșu, acesta fiind achitat sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la abuz. Decizia instanței este definitivă.

”Respinge, ca nefondate, recursurile în casație declarate de inculpații Truică Remus, Delcea Valentin, Gheorghiță Dragomira, Popa Caterina, Dicu Corina Teodora, Marcovici Marius Andrei, Andronic Dan Cătălin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Olteanu Gheorghe, Mateescu Lucian Claudiu, Jecu Nicolae, Mușat Apostol și Dima Niculae împotriva deciziei penale nr.382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală în dosarul nr.345/64/2016”, este sentința instanței de marți.

Magistrații au admis recursul în casație declarat de inculpatul Roșu Robert Mihăiță împotriva aceleiași decizii, scrie News.ro.

”Desființează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce îl privește pe inculpatul Roșu Robert Mihăiță și, în rejudecare: (…) achită pe inculpatul Roșu Robert Mihăiță pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat (…) respectiv, a infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu (…) Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale nr.382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală în dosarul nr.345/64/2016 și dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roșu Robert Mihăiță, dacă nu este arestat în altă cauză”, se mai arată în decizia instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here