Avocat și fost prefect condamnat la 6 luni de închisioare cu executare. Decizia nu este definitivă

Judecătorii ieşeni au pronunţat o soluţie atipică pentru un dosar de mărturie mincinoasă în cazul fostului prefect Dragomir Tomaşeschi. Curtea de Apel Iaşi consideră că avocatul trebuie să meargă la puşcărie pentru jumătate de an, găsindu-l pe acesta vinovat după un proces care a durat în jur de un an.

Tot 6 luni de închisoare cu executare a primit în acest dosar şi Constantin Avădanei, condamnat şi el tot pentru mărturie mincinoasă. Avădanei execută în prezent o pedeapsă de 11 ani de închisoare, scrie ziaruldeiasi.ro

„Îmi susţin nevinovăţia. Nu am auzit cuvintele respective. Voi face apel pentru a ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României”, a declarat Tomaşeschi, care a fost obligat, potrivit sentinţei, să achite şi cheltuielile judiciare de 2.600 de lei.

Fost prefect al Iaşului în perioada 2009 – 2012, Tomaşeschi a fost trimis în judecată în 2017, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Potrivit procurorilor, faptele de mărturie mincinoasă ar fi fost comise în datele de 28 aprilie şi 26 mai 2014, atunci când Tomaşeschi şi Avădanei au fost audiaţi în calitate de martor într-un dosar penal ce îl viza pe interlopul Gheorghe Clapon, fugit în prezent din ţară după ce a fost condamnat în mai multe dosare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here