Iordachescu & Asociatii, reprezentați cu succes la Conferința Națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIV-a

Asociația Română de Drept Penal al Afacerilor, în strânsă colaborare cu Grupul editorial Universul Juridic, Uniunea Juriștilor din România, Academia de Științe Juridice din România, Asociația Criminaliștilor din România și Revista Română de Drept Penal al Afacerilor au organizat sâmbătă, 25 noiembrie 2023, la Salonul „Le Diplomate” din cadrul InterContinental Athénée Palace din București, cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale de Drept Penal al Afacerilor, eveniment ce a putut fi urmărit de către cei interesați în sistem mixt, fizic sau online.

Atât anul acesta, cât și în cele treisprezece ediții precedente, evenimentul a reunit personalități importante din domeniu și a dezbătut teme de interes profesional. Au fost abordate probleme dificile de drept și au fost oferite posibile soluții, au fost prezentate idei valoroase, studii de caz și propuneri pentru îmbunătățirea cadrului legal.

Evenimentul rămâne un reper pentru profesioniștii din domeniu, oferindu-le oportunitatea de a aprofunda, dezbate și schimba informații cu privire la cele mai recente evoluții din aria dreptului penal.

Noua ediție a propus o tematică ce a orbitat în jurul unor probleme juridice de interes pentru persoanele care activează în domeniul Dreptului penal al afacerilor, fiind urmărită de cei peste 80 de participanți în sală și, secvențial, tot de atâția urmăritori din spațiul virtual.

Partenerii evenimentului au fost: Albu MorarCMSHotca Neagu Sitaru & AsociatiiIordăchescu și AsociațiiMareș & MareșMlex-Moloman, Lazar Si Asociatii”Mușat & Asociații; Sinescu & NazatSocietatea Civilă Profesională de Avocați Stănilă și AsociațiiWolf TheissZăbrăuțanu, Popescu & Asociates SCATudor. Personal Tailor și Lara Sweets.

Tot în cadrul Conferinței au fost decernate premii, înmânate Certificatele de atestare a calității de membru ARDPA și a avut loc lansarea Anuarului Romanian yearbook of white-collar & corporate crime.

Sura: ARDPA

Andrei Iordăchescu, Cristian Roman, Paul Ghiban și Emil Păduraru au avut plăcerea de a reprezenta S.C.A. Iordăchescu și Asociații la această ediție a Conferinței Naționale de Drept Penal al Afacerilor, iar lui Paul Ghiban i-a fost acordat premiul ”Speranță a Dreptului penal al afacerilor” 2023 în cadrul secțiunii Premiile Revistei Române de Drept Penal al Afacerilor.

„Am fost onorat să primesc premiul Speranță a Dreptului penal al afacerilor 2023, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Conferinței Naționale de Drept Penal al Afacerilor. Mărturisesc că primirea acestei distincții a amplificat considerabil emoțiile participării, în premieră, în calitate de speker, la o conferință de o asemenea anvergură, în compania unor profesioniști consacrați în domeniu. Din punctul meu de vedere, în momentul de față, Dreptul penal al afacerilor este o arie energică a dreptului, aflată în plin proces de autodefinire la nivel național, care nu duce în vreun fel lipsa de noi provocări. Evident că în tot acest proces trebuie recunoscut rolul esențial pe care, începând cu dată de 14 ianuarie 2023, Asociația Română de Drept Penal al Afacerilor și l-a asumat în vederea promovării și dezvoltării calitative a acestei arii juridice hibride.” afirmă Paul Ghiban, Partener Iordăchescu și Asociații.