Protest al avocaților din Republica Moldova

Avocaţii din Republica Moldova au protestat marţi, 26 iunie, faţă de aplicarea în exces a arestului preventiv. Ei spun că, în ultima perioadă, pentru judecători a devenit o regulă să aplice măsura preventivă sub formă de arest în privinţa clienţilor lor. Magistraţii admit demersurile procurorilor fără să le examineze şi resping recursurile avocaţilor.

Apărătorii mai spun că sunt inumane şi degradante condiţiile în care sunt deţinuţi cei pe care îi apără. Protestul a fost organizat la Curtea de Apel Chişinău, de Ziua Internaţională pentru Sprijinirea Victimelor Torturii.

Uniunea Avocaților  informeaza ca avocații au anunțat constant despre problemele aplicării excesive a măsurii preventive, arestului, și că plasarea persoanelor în arest în condiții inumane și degradante continuă să fie o formă instituționalizată de umilire și de intimidare a persoanelor cu scopul de fi determinate să „colaboreze” cu ancheta sau să facă declarații pe care nu le-ar fi făcut dacă s-ar fi aflat în alte condiții libertate.

Avocații au păstrat un minut de reculegere în memoria justiției din Republica Moldova la protestul organizat la sediul Curții de Apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here