Preselecție concurs internațional European Human Rights Moot Court Competition – 2020/2021

Concursul internațional de Procese Simulate ,,European Human Rights Moot Court Competition’’ a fost creat, în anul 2012, de către ELSA și Consiliul Europei. Competiția simulează procedura contencioasă din fața Curții Europene a Drepturilor Omului și permite studenților să se simtă precum niște avocați specializați în domeniul protecției internaționale a drepturilor omului.

Fiecare membru al echipei câștigătoare va fi invitat să desfășoare un stagiu de practică în cadrul Curții Europene a Drepturilor Omului, iar cel mai bun orator al finalei este invitat la un stagiu de practică în cadrul sediului Consiliului Europei, la Bruxelles.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București îl va avea, în acest an, antrenor pe dl. asist. univ. dr. Victor Stoica, care îi va sprijini în redactarea memoriilor (deadline 13 decembrie), în pregătirea pledoariilor orale și îi va însoți în cadrul Rundei Regionale (Cluj-Napoca 19-22 martie) și în cadrul Rundei Finale Orale (Strasbourg 17-21 mai).

Cele patru locuri din echipă sunt deschise studenților Facultății de Drept a Universității din București care cunosc materia Drept internațional al Drepturilor Omului și materia Drept Internațional Public, aflați în anii III – IV de studiu la momentul selecției.

Candidații interesați sunt rugați să trimită, până la data de 26 octombrie 2020, ora 23.59 , un CV care să conțină activitatea academică și orice altă activitate sau competență relevantă, precum debate, participarea la alte procese simulate, certificate care atestă cunoașterea limbii engleze la adresa de email ehrmcc.bucharest@ro.elsa.org .Interviurile vor avea loc pe data de 27 octombrie.

În scopul informării eficiente asupra experienței concursului, ELSA Bucharest a organizat o sesiune de Q&A cu participanții edițiilor anterioare care se găsește pe pagina de Facebook ELSA Bucharest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here