Începutul de an a fost unul prielnic pentru promovări și recrutări în cadrul societăților de avocatură din România. Numeroși jucători importanți din piața avocaturii de business au anunțat consolidarea departamentelor prin noi recrutări și au recompensat avocații cu performanțe deosebite prin atribuirea etichetei de Partener.
Divizia de Proprietate Intelectuală a Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP Consiliere in Proprietate Intelectuala SRL) a anunțat, la începutul lunii ianuarie, promovarea Andreei Bende în structura parteneriatului. Andreea devine cel de-al treilea partener al diviziei, alături de Ana-Maria Baciu, coordonator și Cosmina Simion.
Andreea Bende s-a alăturat NNDKP Consiliere in Proprietate Intelectuala SRL de mai bine de 14 ani, iar evoluția sa profesională și ascensiunea ei către cea mai înaltă treaptă ierarhică spun o poveste despre tenacitate, ambiție, loialitate și foarte multă muncă: ea și-a început cariera în proprietate intelectuală ca paralegal în cadrul departamentului de IP, dar pasiunea pentru acest domeniu a făcut-o să își dorească mai mult. Astfel, pentru Andreea a urmat o perioadă intensă de specializare în domeniul proprietății intelectuale, în tot acest timp fiind implicată într-o număr semnificativ de proiecte, de la cele mai simple până la cele ce au necesitat un grad de sofisticare din ce în ce mai pregnant.
Astăzi, Andreea este un consultant în proprietate intelectuală ce acordă asistență în legătură cu înregistrarea, administrarea și protecția drepturilor de proprietate intelectuală și în materie de contencios, cu accent pe drepturi de marcă și design, în diferite industrii (cu precădere în industria tutunului, FMCG, farmaceutică, media, telecom și automotive). De asemenea, Andreea are o prezență activă în organizații recunoscute la nivel mondial, precum INTA, ECTA sau Marques, și este membru al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (începând din anul 2008).
De-a lungul carierei sale, Andreea a administrat portofoliile de proprietate intelectuală ale unor companii de top de pe piaţa din România şi de pe plan internaţional şi a gestionat aspectele ce vizează protecţia drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul unor proiecte de anvergură, cum este, spre exemplu, procesul de re-branding mondial al Bitdefender. De asemenea, Andreea are o rată de succes de 90% în procedurile administrative pe care le-a tratat sau le-a coordonat în fața autorității naționale sau în fața EUIPO.
Luna ianuarie a venit cu promovări și în cadrul societății Mușat & Asociații – avocații asociați Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu au fost recompensați cu poziția de Deputy Managing Partner.
Doctor în drept și asistent universitar, Paul Buta are o experiență juridică de peste 12 ani, fiind specializat în litigii civile și comerciale, dreptul concurenței și proprietate intelectuală. A fost implicat în dosare de anvergură, acordând asistență juridică unui portofoliu semnificativ de clienți internaționali (cu precădere investitori străini și companii multinaționale) cu privire la aspecte specifice sectorului concurenței, proprietății intelectuale, de reglementare în sectorul farmaceutic și medical. Paul Buta este recunoscut totodată pentru expertiza sa în domeniul litigiilor fiscale și arbitrajului comercial internațional, în mod particular pentru capacitatea sa de analiză și soluțiile inovatoare aplicate în gestionarea cu succes a dosarelor litigioase. Paul Buta coordonează în prezent practicile de Sănătate / Farma & Proprietate Intelectuală și Concurență / Ajutor de Stat.
Iulian Popescu are o experiență juridică de peste 16 ani și o pregătire academică amplă, deținând multiple calificări postuniversitare atât în România cât și în UK, acoperind totodată și elemente de drept European. Experiența sa, consolidată în cei peste 14 ani de activitate în cadrul MUȘAT & ASOCIAȚII, include proiecte ample de infrastructură, cu specializare în achiziții publice și parteneriate public-privat (PPP), drepturi de concesiune și aspecte legate de reglementare/ licențiere în domeniul Telecomunicații, IT & Media. Dreptul mediului, transportului maritim și aviatic sunt domenii de înaltă specializare în care Iulian deține, de asemenea, o experiență relevantă. Iulian Popescu coordonează în prezent practicile de Drept Societar & Comercial, TMT, Transporturi, Achiziții Publice/PPP, Energie & Resurse Naturale, Dreptul Mediului, fiind implicat în mod activ și în zona de arbitraj internațional.
Răzvan Stoicescu este specializat în cadrul firmei în Fuziuni & Achiziții, Drept Bancar, Finanțări & Piețe de Capital și Restructurări & Insolvență. În cei peste 15 ani de experiență, Răzvan a fost implicat în proiecte de anvergură, unele fără precedent la momentul respectiv în piața românească, derulate de prestigioase instituții internaționale din domeniul financiar, dar și de Statul Român, Ministere și societăți în subordinea acestora. De asemenea, în timp, Răzvan a acordat consultanță juridică unui portofoliu semnificativ de clienți de talie internațională (finanțatori, debitori, emitenți etc.) cu privire la problematici specifice fuziunilor și achizițiilor, sectorului bancar și piețelor de capital, inclusiv finanțări locale și internaționale, produse structurate, instrumente financiare derivate, aspecte de reglementare în sectoarele financiar – bancar și piețe de capital. Răzvan deține calitatea de arbitru în cadrul panelului de arbitri ai Bursei de Valori București, iar în perioada noiembrie 2016 – mai 2017, a deținut calitatea de administrator independent în Consiliul de Administrație al SNGN Romgaz SA, emitent listat la București și Londra, cu o valoare de piață de peste EUR 2.5 miliarde.
Voicu & Filipescu a anunţat promovarea pe poziția de Avocat senior a Andreei Botez, avocat cu vechime în profesie de peste 8 ani, membră a Baroului București, cu vastă experiență în protecția datelor cu caracter personal, IT&C și proprietate industrială.
Andreea Botez a fost implicată în proiecte complexe de conformare și implementare a cerințelor de data privacy & protection, atât înainte de intrarea în vigoare a GDPR cât și după, lucrând pentru clienți companii naționale și multinationale în diverse industrii precum sănătate, retail, asigurări, media, turism, outsourcing.
Totodată, Andreea Botez a acumulat o vastă experiență asigurând asistență clienților români și internaționali în probleme de proprietate intelectuală, IT&C, precum și în dezvoltarea de noi business-uri în România. Ea este membră a Camerei Nationale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România.
Stoica & Asociații a optat pentru consolidarea echipei prin promovările Cristinei Ioana Frîncu şi Bogdan Mircea Popescu în poziţia de Partner.
Cristina Ioana FRÎNCU s-a alăturat echipei STOICA & Asociaţii din anul 2008. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” şi deţine o diplomă de Masterat în Dreptul Afacerilor, la Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu”. Este membru al Baroului Bucureşti din anul 2009.
Cristina a participat la asistarea clienţilor în proiecte de consultanţă în domeniul dreptului imobiliar, drept bancar, societăţi, finanțări şi operațiuni pe piaţa de capital. A acordat asistenţă juridică şi a reprezentat clienţi în litigii de drept civil, insolvenţe, executări silite şi de contencios administrativ şi fiscal. De asemenea, Cristina a făcut parte din echipa de avocaţi care a acordat consultanţă Grupului Băncii Mondiale în cadrul proiectului „Proprietate imobiliara – fundament pentru politici naţionale şi europene” din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) – AXA Prioritară 1- atât în prima etapă – Sprijin în implementarea instrumentelor structurale şi coordonarea programelor (Output 3), cât şi în etapa a doua – Asistenţă la redactarea legislaţiei în domeniul cadastrului şi proprietăţii imobiliare (Output 6).
Bogdan Mircea POPESCU s-a alăturat echipei STOICA & Asociaţii din anul 2009, a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti şi Colegiul Juridic Franco – Român de Studii Europene Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept (România)/Université Paris I Pantheon-Sorbonne (Franţa). Bogdan deţine o diplomă de Masterat în specializarea Drept penal fundamental – Facultatea de Drept, Universitatea Montpellier 1. Este membru al Baroului Bucureşti din anul 2009.
Ca avocat pledant, Bogdan a asistat și a reprezentat clienți români și străini în litigii civile, în special de proprietate intelectuală cu privire la mărci, brevete, drepturi de autor și drepturi conexe. De asemenea, a elaborat strategii procesuale și a asigurat reprezentarea clienților în litigii de contencios administrativ și fiscal, insolvență, concurență neloială, drept bancar. În domeniul dreptului concurenței, Bogdan a acordat asistență și a reprezentat clienți în investigațiile derulate de Consiliul Concurenței în diferite sectoare industriale (reciclarea produselor electronice, industria farmaceutică) cu privire la pretinse încălcări ale legislației române și europene privind concurența (carteluri, abuz de poziție dominantă), acordând totodată asistență în cazul unor contracte de distribuție care au generat probleme de concurență. Totodată, a desfășurat activități în materia arbitrajului comercial internațional.