Deutsche Bank sub imperiul disponibilizărilor

21 de miliarde de dolari transferați, din greșeaslă, de gigantul Deutsche Bank către Macquarie Group, potrivit surselor citate de Bloomberg.

„Cum poţi trimite 21 de miliarde de euro din greşeală?”, spune Francesc Rodriguez Tous, lector în domeniul bancar în cadrul Şcolii de Business din Londra. „Asta îţi spune multe despre starea sistemului IT în unele dintre cele mai mari bănci. Este foarte dificil şi scump să îmbunătăţeşti aceste sisteme”.

O altă eroare a Deutsche Bank s-a produs și în luna martie când a fost transferată suma de 28 de miliarde de euro în contul greşit. Eroarea de anul acesta a fost cauzată de o confuzie în care angajatul care gestiona operaţiunea a selectat „euro” în loc de „yeni”, le-a spus CEO-ul Christian Sewing acţionarilor la întâlnirea de joi din Frankfurt.

În ambele cazuri, transferurile eronate au fost remarcate rapid, iar banii au fost trimişi înapoi.

Toate aceste greșeli fac parte dintr-o dinamică oganizațională din ce în ce mai tensionată și haotică în cadrul Deutsche Bank. Gigantul bancar a anunţat că va renunţa la un sfert din locurile de muncă din braţul de investiţii şi că va reduce forţa de muncă cu 7.000 de persoane.

Bloomberg informează că, pe măsură ce noul director general, Christian Sewing, restructurează banca de investiţii, Deutsche Bank este pe cale să se retragă la nivel gobal din investiţiile în acţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here