CMS își consolidează poziția globală

CMS s-a asociat cu o societate de avocatură din Hong Kong înființată în această lună de Shirley Lau, fost Partner la Troutman Sanders.

Această asociere permite CMS să ofere consiliere locală în materie de drept, precum și o ofertă completă de servicii corporative, alături de litigii și ariile sale de practică financiare existente în Hong Kong. CMS Hong Kong va fi condus acum de fostul co-manager și partener de arbitraj Nicolas Wiegand. Shirley Lau & Co include și membrii echipei existente a CMS Hong Kong. Co managerul firmei și partenerul bancar Tim Elliott ocupa funcția de director de birou alături de alți trei agenți economici din firma cu baza în Hong Kong.

Atât Elliott, cât și Wiegand s-au mutat în ianuarie 2017 pentru a conduce biroul din Hong Kong, care a fost deschis la sfârșitul anului 2016. Eliott s-a mutat din biroul firmei din Londra, în timp ce Wiegand s-a mutat acolo venind de la CMS Hasche Sigle în Germania. Cei doi au fost responsabili pentru construirea ariilor de practică financiare ale CMS în regiune, alături de oferta de litigii.

Anul trecut, CMS UK a încheiat o fuziune triplă cu Nabarro și Olswang în mai. Fuziunea a creat o firmă cu aproape 2.500 de avocați în Marea Britanie, în cadrul unui total global de peste 4500 de avocați din 68 de birouri în 74 de țări.

De atunci, compania și-a extins prezența internațională, mărind în continuare numărul de birouri la 74 în 42 de țări. De exemplu, în luna septembrie a anului trecut, CMS și-a stabilit un punct de lucru în Singapore, în cadrul unei alianțe cu o societate locală – Holborn Law. De asemenea, compania caută în mod activ o companie parteneră în China, a declarat directorul executiv Duncan Weston anul trecut.

CMS și-a consolidat poziția și în Orientul Mijlociu, în septembrie, prin încheierea unei alianțe exclusive cu firma de avocatură din Arabia Saudită, Feras Al Shawaf. În aceeași lună și-a mărit echipa de real-estate din Paris angajând 12 avocați de la Herbert Smith Freehills. Mai recent, a recrutat de la Dentons, pentru biroul din Varșovia, un număr de nouă avocați specializați în banking și finance.

CMS Cameron McKenna a fost înfiinţată în 1999 şi este, în prezent, una dintre cele mai mari firme internaţionale de avocatură din România, având o echipă numeroasă de avocaţi români şi străini.

O vastă acoperire a Europei Centrale şi de Est, precum şi prezenţa internaţională extinsă au permis biroului din Bucureşti să dezvolte o echipă integrată de avocaţi români şi străini, cu o profundă expertiză locală, necesară pentru gestionarea celor mai mari şi mai complexe tranzacţii.

În anul 2006 a fost înfiinţat biroul din Bucureşti , ca urmare a fuziunii cu firma Hayhurst Robinson, ceea ce a dus la consolidarea poziţiei CMS în Europa Centrală şi de Est prin expansiunea în regiuni geografice cu mare potenţial de creştere, cum este România. În luna mai 2017, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP lua naștere din merger-ul a trei entități, ele însele niște coloși, CMS, Nabarro și Olswang, care avea să pună România pe harta avocaturii mondiale.

Partenerul coordonator al Biroului CMS din București, Gabriel Sidere este partener de litigii a cărui practică se concentrează pe probleme complexe în litigii comerciale și arbitraj internațional, oferind, în special, consultanță strategică privind disputele legate de investiții, precum și reprezentarea clienților în cadrul negocierilor la nivel înalt ce implică instituții guvernamentale. A reprezentat și consiliat clienți în litigii care au implicat numeroase industrii: energie, infrastructură, producție, servicii financiare și produsele de consum. Are o experiență semnificativă în negocierea și consilierea instituțiilor guvernamentale din România cu privire la problemele de armonizare a legislației la nivelul UE și la aplicarea convențiilor internaționale ratificate de România. Este descris în publicația de profil Chambers Global ca un avocat „cu adevărat excepțional” cu „o perspectivă remarcabilă asupra nevoilor clienților.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here