Clifford Chance a asistat Volkswagen în tranzacția gigant cu suedezii de la Northvolt

Volkswagen a încheiat un acord cu compania suedeză Northvolt pentru construcţia unei fabrici gigant de baterii în Germania. De asemenea, firma a confirmat datele de producţie pentru două noi modele cheie.

In aceasta tranzactie gigant, Volkswagen a fost asistata de Clifford Chance iar echipa a fost formata din partner Dr. Jörg Rhiel, senior associate Dr. Moritz Petersen si associate Natalie Hemberger (Corporate, Frankfurt), partner Dr. Claudia Milbradt si associate Günter Barth (amandoi IP, Dusseldorf), partner Thorsten Sauerhering si counsel Dr. Dominik Engl (amandoi Tax, Frankfurt), partner Markus Böhn si senior associate Jörg Reinshagen (amandoi Real Estate, Frankfurt).

Compania germană a spus că producţia de baterii cu litiu-ion va începe la sfârşitul anului 2023 sau la începutul anului 2024, o mişcare vitală pentru capacitatea Volkswagen de a realiza ceea ce compania numeşte „cea mai mare ofensivă electrică din industria auto din întreaga lume”.

Grupul intenţionează să lanseze aproape 70 de modele electrice noi în următorul deceniu şi speră să construiască 22 de milioane de maşini electrice în această perioadă. Firma investeşte peste 30 de miliarde de euro în electrificarea ofertei sale în următorii patru ani, determinată parţial de presiunea autorităţilor de reglementare şi de nevoia ieşirii din scandalul privind emisiile poluante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here