Avocatul Președintelui Trump: “Este mai bine decât mă așteptam”

urtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat duminică despre constatările Departamentului de Justiție cu privire la interferența Rusiei în alegerile din 2016 că reprezintă o “exonerare totală și completă a președintelui Statelor Unite”, conform Reuters.
Consilierul special, Robert Mueller, care a petrecut aproape doi ani investigând acuzațiile că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale pentru a-l ajută pe Donald Trump să câștige, nu a găsit nici o dovadă că un membru al campaniei electorale a lui Trump ar fi conspirat cu Rusia în timpul alegerilor.
Avocatul președintelui Donald Trump a declarat duminică despre rezumatul raportului special al consilierului Robert Mueller privind interferențele rusești în alegerile din 2016  a fost mai bun decât anticipase.”Este mai bine decât mă așteptam”, a spus Rudy Giuliani, adăugând că va da încurând o scurtă declarație în această privință.

Raportul Mueller, potrivit rezumatului prezentat de procurorul general american William Barr, nu a găsit nici o dovadă că în campania președintelui Donald Trump s-ar fi conspirat cu Rusia în alegerile din 2016. De asemenea, nu a constatat că președintele ar fi obstrucționat justiția, deși nu l-a exonerat.

Barr a spus că el și Procurorului general adjunct Rod Rosenstein au concluzionat apoi că nu există suficiente dovezi de obstrucție.

“Ei au avut dreptate”, a declarat avocatul din Washington, John Dowd, care a servit drept avocat personal al lui Trump până în martie 2018. “Sunt foarte, foarte bucuros pentru președinte”.

“Au fost doi ani groaznici în opinia mea, absolut nejustificat”, a declarat Dowd pentru Reuters.

Mueller a petrecut aproape doi ani investigând acuzațiile că Rusia a intervenit în alegerile din 2016.

Raportul subliniază, de asemenea, efortul Rusiei de a influența alegerile cât și unele infracțiuni comise de persoane asociate cu rușii în legătură cu acestea, a spus Barr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here