Avocat condamnat pentru exploatare sexuală a unei minore

Exploatarea sexuală a unei minore în vârstă de 13 ani i-a adus ani grei se închisoare unui avocat. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, inculpatul a profitat de starea de vulnerabilitate a victimei pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceasta, informeaza Adevarul citand IPN.

În perioada anilor 2016-2018, făcând cunoştinţă cu o minoră în vârstă de 13 ani, folosindu-se de poziţia de vulnerabilitate a victimei, exprimată prin vârsta fragedă a acesteia şi care provine dintr-o familie social vulnerabilă, obţinând încrederea ultimei, a primit-o şi adăposti-o la domiciliul său din mun. Chişinău, unde a convins-o să întreţină relaţii sexuale contra mijloacelor băneşti”, se arată în comunicat PCCOCS.

Sursa citată precizează că inculpatul plătea minorei între 150 lei şi 400 lei pentru fiecare act sexual.

Bărbatul a pledat nevinovat. Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, i-a dictat o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic de copii, cu executare în penitenciar de tip închis. De asemenea, avocatul este privat de dreptul de a ocupa funcţii şi exercita activităţi legate de protejarea drepturilor şi intereselor minorilor pe un termen de 5 ani.   Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here