Memorandum de cooperare pentru proiecte verzi semnat de Dentons, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, Everlegal, Baker Tilly și IKNET

Cinci societati de avocatura și de consultanță active pe piața energiei verzi din Ucraina – Dentons, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, Everlegal, Baker Tilly și IKNET – au semnat un Memorandum de cooperare pentru a crea o platformă online deschisă pentru proiecte verzi, GetMarket. Platforma GetMarket rulează deja în beta, lansarea completă fiind programată pentru toamna anului 2019.

Scopul platformei GetMarket este de a oferi o mai mare vizibilitate și transparență pieței proiectelor de energie regenerabilă din Ucraina aflata în creștere, sprijinind, de asemenea, actorii de pe piață și numărul tot mai mare de investitori străini. Sectorul energiilor regenerabile din Ucraina se dezvoltă foarte rapid, dar există încă o mare incertitudine pe piață.

Platforma va fi un instrument util pentru companiile de asigurări, instituțiile bancare și financiare și firmele de consultanță care operează pe piața energiei regenerabile. Aceasta va permite investitorilor să caute oportunități de investiții, fără birocrație excesivă, să compare proiectele de energie regenerabilă în funcție de parametrii aleși și să găsească potențiali parteneri și furnizori. Pentru întreprinderile din Ucraina, GetMarket oferă o oportunitate de a găsi investitori și de a-și vinde proiectele.

Inainte de lansarea din toamna, fondatorii vor dezvolta baza de date a participanților la piață și vor stabili criterii imparțiale și transparente de evaluare. Colectarea datelor va demara cu proiectele solare – cel mai activ segment al pieței ucrainene în acest moment – și apoi va progresa spre proiecte cu energie eoliană, biomasă și biogaz.

Pe lângă platforma online, proiectul GetMarket va include, de asemenea, seminarii de instruire și întâlniri de lucru cu participanții de pe piață din diferite regiuni ale țării.