Zynga da in judecata un concurent francez

Zynga, compania care dezvolta cunoscutele jocuri accesibile pe platforma de socializare Facebook, cum sunt FarmVille si CityVille, acuza producatorul francez de jocuri Kobojo de folosirea ilegala a marcii comerciale “Ville”, anunta Reuters.

Contestatia Zynga, formulata in fata unui tribunal federal din San Francisco pe 4 mai, are la baza jocul PyramidVille, lansat de Kobojo pe Facebook la inceputul lui 2011. “Utilizatorii Facebook vor crede, probabil, in mod eronat, ca Pyramidville face parte din familia de jocuri Ville a companiei Zynga”, a anuntat Zynga in plangerea formulata.

Procesul vine dupa ce efortul companiei Zynga de a inregistra marca “Ville” s-a incheiat printr-o intelegere incheiata la Biroul Patente si Marci Comerciale din Statele Unite. Desi Zynga nu detine marca inregistrata pentru cuvantul “Ville”, compania a mentionat in plangerea formulata ca a “promovat consecvent “familia de jocuri Ville laolalta, indentificate de sufixul distinct VILLE. Familia Ville include multe jocuri binecunoscute, inclusiv FarmVille, CityVille si CastleVille, iar sufixul “Ville” este puternic asociat de jucatori cu numele companiei Zynga.”

Pe parcursul ultimilor ani, Zynga a castigat milioane de utilizatori care platesc pentru a juca suita de jocuri “Ville”, jocuri care dispun de mecanisme de joc similare, dar au tematici diferite. Compania a cerut daune de pana la trei ori profitul inregistrat de Kobojo de pe urma PyramidVille.