ZRP a organizat o dezbatere privind noul Cod de Procedura Civila

Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a organizat luni impreuna cu Ziarul Financiar o dezbatere pe marginea noului Cod de Procedura Civila.

„Dupa 148 de ani de la prima editare, noua lege va ridica multiple dezbateri si probleme. O lege noua, extrem de elastica, prin care se reaseaza in vechea lor competenta materiala institutiile juridice. Odata cu noul Cod de Procedura Civila arbitrajul este asezat intr-o noua forma iar medierea este si ea accentuata”, a declarat Calin-Andrei Zamfirescu (foto), senior partner in cadrul ZRP.

Lidia Barac, secretar de stat in Ministerul Justitiei, a declarat in cadrul dezbaterilor ca Noul Cod de Procedura Civila este o consecinta fireasca a numeroaselor probleme de practica pe care Romania le avea, si pe care aceasta lege le rezolva.

Potrivit acesteia, noul Cod ajuta in special mediul de afaceri, propunandu-si sa accelereze procedurile judiciare.

„Ce difera in noul cod este benefic mediului de afaceri. Predictibilitatea este extrem de importanta. In plus, procedurile alternative ca arbitrajul sau medierea sunt extrem de importante”, a declarat Lidia Barac.