“Ziua portilor deschise” la notariatele din Bucuresti si din tara

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a organizat sambata, 9 mai 2015, “Ziua portilor deschise” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene.

Actiunea a fost realizata in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS Romania – InfoCons), in baza Protocolului de Colaborare incheiat intre cele doua institutii.

Cu prilejul acestui eveniment, notarii publici au oferit publicului informatii gratuite pe teme notariale. Printre temele pe care s-au putut solicita consultatii juridice in materie notariala s-au numarat:

– procedura succesorala notariala;

– lichidarea pasivului succesoral, cu acordul tuturor mostenitorilor;

– procedura divortului;

– redactarea inscrisurilor cu continut juridic;

– autentificarea inscrisurilor;

– legalizarea copiilor de pe inscrisuri;

– efectuarea si legalizarea traducerilor;

– eliberarea de duplicate de pe acte;

– numirea custodelui sau a curatorului special;

– primirea in depozit a bunurilor, a inscrisurilor si a documentelor prezentate de parti, precum si a sumelor de bani, a altor bunuri, inscrisuri sau documente gasite cu ocazia inventarului succesoral.

Actiunea “Zilele portilor deschise” s-a desfasurat la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene. Programul de acordare a consultatiilor a fost intre orele 9 si 13.

Orasele in care a avut loc actiunea au fost Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Alba-Iulia, Deva, Sibiu, Bacau, Piatra-Neamt, Onesti, Brasov, Sfantu-Gheorghe, Cluj-Napoca, Bistrita, Baia-Mare, Zalau, Constanta, Craiova, Targu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galati, Braila, Focsani, Iasi, Vaslui, Oradea, Satu-Mare, Pitesti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Buzau, Targoviste, Suceava, Targu-Mures, Miercurea-Ciuc, Timisoara, Arad, Resita.

Lista completa cu adresele sediilor la care s-a acordat consultanta poate fi accesata AICI.