Ziua Europeana a avocatilor

In zilele de 10-11 Decembrie 2015, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, in parteneriat cu Baroul Bucuresti organizeaza Ziua Europeana a Avocatilor 2015.

Evenimentele planuite vor consta intr-un program de manifestari avand ca tema principala ”Libertatea de exprimare”. Tema  de anul acesta a fost propusă de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) in considerarea evenimentelor din acest an,  care au impulsionat dezbaterile in ceea ce priveste libertatea de exprimare: Hotararea pronuntata de Marea Camera a CEDO in cauza Morice contra Franței si regretatul atac asupra redactiei Charlie Hebdo din Paris.

Cu aceasta ocazie, vor fi organizate  conferinte si dezbateri cu aceasta tematica, la care, alaturi de avocati, vor fi invitati  reprezentanti ai instantelor si parchetelor, ai  Ministerului Justitiei, cadre universitare dar si jurnalisti.

Manifestarile se vor desfasura in Sala de festivitati a Tribunalului Bucuresti, la data de 10 decembrie (interval orar 14-18) si la data de 11 decembrie (interval orar 9 -14). Lista vorbitorilor este in curs de actualizare.

De asemenea, in zilele urmatoare, pe pagina web a UNBR vor fi publicate articole redactate de avocați si interviuri pe tema libertatii de exprimare a avocatului si a participantilor la infaptuirea justitiei.

In plan local, barourile vor organiza la randul lor evenimente pentru celebrarea Zilei Europene a Avocatilor, care vor fi prezentate si pe site-ul UNBR.

ecaterina.virgolici@lhm.ro