Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) își consolidează echipa de conducere prin numirea lui Cosmin Cojocaru ca partener în departamentul de litigii și arbitraj

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) își consolidează echipa de conducere prin numirea lui Cosmin Cojocaru ca partener în departamentul de litigii și arbitraj. Promovarea este efectivă de la 1 iulie 2021. Cosmin Cojocaru va avea un rol activ în extinderea portofoliului de mandate în domeniul disputelor în construcții, fiind specializat în litigiile decurgând din contractele de lucrări, inclusiv proiecte de construcții (FIDIC), litigii comerciale arbitrale naționale și internaționale.

Faptul că încă un produs al școlii de avocați ZRVP devine partener și se alătură celorlalți pentru a continua povestea și misiunea noastră nu este o surpriză, ci doar un nou episod care materializează filosofia noastră. Cosmin Cojocaru nu este doar un avocat excepțional cu o experiență impresionantă în arbitraj, litigii în domenii precum construcții, energie, salubritate, etc. El este un etalon al dedicării și responsabilității avocațiale, un metronom care bate și respiră în ritmul profesiei sale. Continuăm povestea și nu am niciun dubiu că noul partener va oferi mai mult clienților, proiectelor gestionate, colegilor pe care îi coordonează.”  a declarat, Cosmin Vasile, Managing Partner ZRVP.

Cosmin Cojocaru a avut în ultimii zece ani un aport valoros la consolidarea practicii de litigii în domeniul construcțiilor, atât în fața instanțelor de drept comun cât și a tribunalelor arbitrale, concretizată în gestionarea unui număr semnificativ de dispute complexe finalizate cu soluții favorabile clienților reprezentați în acele proceduri. Experiența sa vastă a fost pusă în valoare în proiecte complexe de peste 900 de milioane de Euro, derulate pentru importante companii din domeniul infrastructurii, utilităților, energiei și resurselor naturale. De altfel, Cosmin Cojocaru a coordonat și o serie de dispute de calibru in domeniul energiei, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea practicii în acest domeniu.

Promovarea la poziția de partener reprezintă o atestare firească a activității prestate în cadrul firmei și a nivelului de experiență acumulat, concretizată în rezultatele obținute. În mod cert, o astfel de poziție vine la pachet cu o serie de provocări generate de responsabilitățile aferente, însă, în momentul în care avocatura este realizată cu pasiune, astfel de provocări nu fac altceva decât să condimenteze în mod natural evoluția profesională.” a declarat Cosmin Cojocaru, Partner ZRVP.

Cosmin Cojocaru a fost avocat în peste 50 spețe sub auspiciile ICC, CICA, VIAC, PCA și deține Diploma în Arbitraj acordată de Chartered Institute of Arbitrators London, fiind totodată membru al acestei instituții. Are o experiență de peste 17 ani în domeniul litigiilor și arbitrajului, al achizițiilor publice și contenciosului administrativ, dispute civile și comerciale. S-a alăturat echipei ZRVP la începutul anului 2010 și urcat constant în ierarhia firmei până la numirea sa ca partener. A fost inclus recent la categoria Rising Stars în domeniul Soluționării Disputelor de reputata publicație juridică internaționala The Legal 500 EMEA.

ZRVP a anunțat în luna aprilie a acestui an primul val de promovări interne, în urma cărora opt avocați au avansat în diverse roluri în cadrul firmei. Societatea derulează anual o procedură de evaluare internă, iar criteriile care stau la baza avansării ierarhice sunt contribuția profesională la succesul firmei și al departamentelor din care fac parte, cunoașterea profundă a industriilor în care activează clienții societății, capacitatea de adaptare și, nu în ultimul rând, abilitatea de a gestiona situații de criză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here