Yankeii ataca piata avocaturii din Europa

Jacoby & Meyers, una dintre cele mai importante firme de avocatura din Statele Unite ale Americii, a anuntat formarea unui joint venture cu o firma de avocatura din Marea Britanie. Prin acest acord, in urma caruia a rezultat o societate mixta (asociere in participatiune), cei de la Jacoby & Meyers urmaresc sa se lanseze pe piata din Europa, relateaza Law Gazette.

Jacoby & Meyers a format un joint venture cu MJ Hudson, firma britanica de avocatura ce ofera servicii privind investitiile de capital si corporate law. In urma formarii acestui joint venture, ce reprezinta, practic, o intelegere economica in care ambele parti vor investi, a fost creata o noua entitate, denumita Jacoby & Meyers Europe.

Pentru inceput, Jacoby & Meyers Europe va activa doar pe piata din Marea Britanie, insa reprezentantii firmei americane au declarat ca sunt interesati de preluarea mai multor firme de avocatura din Europa. Mai exact, acestia au precizat ca au identificat un numar de firme de avocatura din Europa, inclusiv din Marea Britanie, pe care vor sa le ,,absoarba”, insa nu au dezvaluit nici numele acelor firme si nici data la care aceste fuziuni ar putea fi finalizate.

Eamon Devlin, Managing Partner al MJ Hudson, a declarat ca  nu reprezinta o fuziune. ,,Am infiintat o entitate al carei scop este acela de a furniza servicii consumatorilor din Marea Britanie. Obiectul nostru de activitate ramane neschimbat. Ei (Jacoby & Meyers, n.r.) incearca sa-si aduca afacerea in Marea Britanie, noi vrem sa le aratam ca suntem o firma inovatoare”, a spus avocatul.

Devlin a adaugat ca societatea in comun nou infiintata intentioneaza sa-i propulseze pe cei de la Jacoby & Meyers in pozitia de lider mondial in ceea ce priveste dreptul consumatorilor si ca, in urma acestei ascensiuni, vor avea de castigat ambele firme.

Len Jacoby, partener fondator al Jacoby & Meyers, a declarat: ,,Prin aceasta colaborare, ne-am propus sa oferim publicului, in special clientilor cu venituri medii si mici, accesul la o reprezentare juridica de calitate, la preturi accesibile. Acum, o parte importanta a strategiei noastre de dezvoltare va avea sediul in Londra”.

Jacoby & Meyers detine peste 130 de birouri in SUA, iar printre activitatile sale se numara consilierea consumatorilor cu privire la aspecte ce tin de vatamarile corporale, neglijenta medicala si accidente rutiere. Publicul sau tinta il reprezinta consumatorii cu venituri medii si mici. Potrivit unor statistici, Jacoby & Meyers este cea mai mare firma de avocatura din SUA privind serviciile adresate consumatorilor.

MJ Hudson a fost infiintata in urma cu 3 ani (22 iulie 2010) de catre un fost partener pe investitii de capital al firmei de avocatura SJ Berwin, Matthew Hudson. Portofoliul firmei cuprinde servicii privind fondurile de investitii si corporate law.

Colaborarea dintre Jacoby & Meyers si MJ Hudson este similara unei mutari efectuate anul trecut, atunci cand firma australiana de avocatura Slater & Gordon s-a lansat pe piata din Marea Britanie prin absorbtia firmei Russell Jones & Walker (30 ianuarie 2012). Entitatea nou creata s-a axat pe avocatura de business, in principal litigiile comerciale, dar si pe vatamarile corporale.