WOLF THEISS, un nou partener pe concurenta si ajutor de stat

Anul acesta, biroul local al firmei austriece Wolf Theiss isi propune dezvoltarea practicii de concurenta si ajutor de stat prin completarea echipei de Parteneri cu Adrian Ster.

Noul partener a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in 2003, iar in 2005 a finalizat cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Nottingham, Marea Britanie. In 2006 a obtinut diploma de Master in Drept European de la University College London.

Adrian Ster are o experienta de peste 10 ani in domeniul juridic, fiind cunoscut ca un specialist in domeniul concurentei si ajutorului de stat.

De-a lungul carierei sale, a acordat asistenta juridica unora din cei mai importanti jucatori de pe piata locala, din domenii precum telecomunicatii, electrocasnice, retail, FMCG si in sectoarele bancar, farmaceutic, energetic, auto si media. Printre clientii asistati de acesta se numara Roche Romania, Eli Lilly, Servier, GDF Suez, ENEL Romania, Sig Sauer, Electrolux, grupul Intact, BV McCann Erickson, Discovery Europe, Opel Southeast Europe, Unilever Romania etc.
Adrian Ster, avocat Partener al casei de avocatura Wolf Theiss si coordonatorul Departamentului de Concurenta si Ajutor de Stat a declarat :”Sunt entuziasmat sa ma alatur unei societati de avocati de anvergura Wolf Theiss si unei echipe de profesionisti de exceptie cu o expertiza deosebita, ce s-a consacrat deja drept un reper al serviciilor juridice de calitate in Europa Centrala si de Sud-Est. Sunt nerabdator sa contribui in mod activ la consolidarea departamentului de concurenta si ajutor de stat al Wolf Theiss, folosindu-mi intreaga experienta profesionala pentru ca, alaturi de colegii mei din Romania si din regiune, sa il transformam intr-una din primele alegeri pentru servicii de asistenta juridica in acest domeniu si in ariile conexe.”

Redactorii Legal Marketing au adresa doua intrebari:

Ce elemente considerati ca au contat in momentul in care compania de travel a decis sa aleaga WolfTheiss?

Consideram ca este inca o tranzactie prin care se confirma faptul ca Wolf Theiss este apreciata ca un expert foarte competitiv pe piata de M&A din Europa Centrala si de Est, cu focus pe IT/online/TMT in general. Desigur, unul din elementele decisive care au dus la colaborari privind tranzactii multi-jurisdictionale a fost si amprenta regionala pe care o are firma noastra de avocatura si faptul ca putem coordona tranzactii in e.g. Romania, Cehia si Polonia la o tastatura distanta.
Ati intampinat impedimente in acest demers?

La nivel local nu am intampinat absolut niciun fel de impedimente. Si in general, noua avocatilor ne plac dificultatile, asa ca nu le numim impedimente, ci provocari.

Bryan Jardine, avocat Coordonator al biroului Wolf Theiss din Bucuresti, a completat “Suntem incantati sa il avem pe Adrian ster in echipa Wolf Theiss, in calitate de coordonator al practicii de concurenta a biroului din Romania. Alaturarea lui Adrian face parte din obiectivul firmei de a dezvolta un grup de practica pe dreptul concurentei care sa fie recunoscut regional ca fiind de varf, consolidandu-ne in acelasi timp angajamentul si credinta continua in puterea si dinamismul pietei juridice romanesti.”