Wolf Theiss organizeaza in premiera ,,Ziua Portilor Deschise"

Firma de avocatura Wolf Theiss a organizat „Ziua Portilor Deschise”, prima initiativa de acest tip din domeniu. Evenimentul a fost dedicat participantilor la programul ,,Bursele Wolf Theiss”, care a fost lansat in primavara acestui an.

Evenimentul „Ziua Portilor Deschise”, desfasurat in cadrul biroului din Bucuresti, a marcat anuntarea castigatorilor “Burselor Wolf Theiss” si le-a oferit studentilor participanti ocazia de a se intalni si discuta cu avocati ai firmei Wolf Theiss specializati in diverse domenii. Studentii au putut afla ce presupune munca intr-o firma de avocatura internationala si satisfactiile pe care ti le ofera apartenenta la o echipa regionala.

Mi-a facut placere sa-i cunosc pe tinerii studenti care aspira sa devina avocati si sper ca demersul nostru sa contribuie la dezvoltarea profesionala a celor doi bursieri“, a subliniat Bryan Jardine, Managing Partner Wolf Theiss.

Aplicantii inscrisi in cursa pentru castigarea “Burselor Wolf Theiss” au avut ocazia sa participe si la un workshop referitor la diferentele dintre o societate pe actiuni si o societate cu raspundere limitata.

Coordonatoarea workshop-ului, Ioana Iordanescu, Avocat Senior Wolf Theiss, implicata de asemenea si in procesul de selectie a castigatorilor, a declarat: “Am considerat ca este util pentru studentii participanti sa discutam in detaliu anumite aspecte teoretice si practice legate de subiectul pe care l-au analizat anterior in vederea selectarii castigatorilor “Burselor Wolf Theiss”. Am fost incantata de faptul ca studentii au participat cu interes si entuziasm la dezbaterea interactiva si au fost dornici sa afle cat mai multe informatii atat despre tema abordata, cat si despre profesia de avocat in general”.

Castigatorii celor doua burse, Andrei-Ioan Dascalu si Ioana Mitu, au fost selectati in urma eseurilor trimise in perioada 1 aprilie – 1 mai 2013. Criteriile de selectie au avut in vedere aspecte legate de modalitatea structurarii informatiilor, gradul de aprofundare a cunostintelor legale, corectitudinea folosirii limbajului juridic si a terminologiei de specialitate si nu in ultimul rand nota personala si abordarea inedita a temei propuse.

La inceputul lunii februarie, Wolf Theiss a lansat prima editie a programului “Bursele Wolf Theiss”, dedicate studentilor din anul III ai Facultatii de Drept din Bucuresti. Cele doua burse, cu o valoare totala de peste 2.000 de euro, sunt oferite pe intreaga perioada a anului academic (inclusiv sesiunea de examene si intervalul septembrie-iulie).