WOLF THEISS CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA LA NIVEL EUROPEAN A PORTALULUI CLOUD PRIVACY CHECK (CPC)

Firma de avocatura Wolf Theiss a contribuit la dezvoltarea portalului Cloud Privacy Check (CPC), cea mai mare platforma europeana de informare asupra legislatiei privind protectia datelor.

Adelina Iftime-Blagean si Andreea Alexandru (Wolf Theiss Bucuresti) sunt parte din echipa de avocati din 32 de tari care a creat portalul Cloud Privacy Check (CPC). Initiat de catre Eurocloud (hub pan-european de inovare pentru serviciile cloud), site-ul web www.cloudprivacycheck.eu gazduieste un infografic gratuit care explica succint in 26 de limbi esentialul principiilor normative privind protectia datelor, permitand simplificarea unor decizii pentru persoanele direct interesate de serviciile cloud.

In plus, prin intermediul bazei de date Data Protection Compliance, pot fi comparate informatiile juridice din 32 de tari. Pentru Romania, raportul de tara poate fi accesat si comparat cu alte legislatii nationale accesand linkul https://dataprivacycompliance.eu/ro/tool

Legile si normele europene cu privire la protectia datelor sunt complexe si destul de greu de inteles pentru un inginer IT, un cumparator sau un beneficiar de servicii cloud. In plus, diferentele legislative dintre statele membre UE ingreuneaza nivelul de intelegere al acestor legi, indiferent daca aceste diferente pot fi unele minore. Din aceste motive, in cele mai multe cazuri este nevoie de asistenta juridica adecvata pentru intelegerea acestora.

Adelina Iftime-Blagean (Senior Associate, Wolf Theiss) a afirmat: „Pe langa complexitatea limbajului, furnizorii de servicii cloud care opereaza in Europa se confrunta cu obstacole majore in ceea ce priveste respectarea diverselor cadre legislative privind protectia datelor. Acest fapt este perceput de furnizori ca un factor care genereaza dezavantaje competitive disproportionate si inacceptabile, de exemplu prin comparatie cu SUA.”

Dr. Tobias Höllwarth (Membru al Consiliului Consultativ, purtator de cuvant oficial al EuroCloud) a afirmat: „Acesta este un proiect european. Prin portalul CPC, am creat cea mai mare platforma europeana care explica legislatia privind protectia datelor in termeni foarte simpli, facand posibila comparatia intre 32 de legislatii nationale. Astfel, companiile pot economisi mii de euro.”