Wolf Theiss, cea mai mare tranzactie in domeniul energiei regenerabile din Romania in 2013

Firma de avocatura Wolf Theiss a asistat la perfectarea uneia dintre cele mai importante tranzactii ale anului 2013 din sectorul energiei regenerabile, implicand plati totale in valoare de aproximativ 137,5 milioane de euro.

Echipa Wolf Theiss a acordat asistenta gigantului energetic Vestas la vanzarea a doua centrale eoliene catre LUKERG Renew (o asociere in participatiune pe baze paritare intre LUKOIL Econergo si compania italiana ERG Renew). Centralele sunt situate in Romania (Gebeleisis) si in Bulgaria (Hrabrovo). Parcul eolian din Romania, Gebeleisis (70 MW), este complet operational de la inceputul acestui an si are o productie medie anuala de peste 165 GWh.

Vestas decisese vanzarea celor doua proiecte intrucat dezvoltarea si detinerea de proiecte nu se incadreaza in modelul obisnuit de business al grupului.

Dedicatia Ilenei Glodeanu si a echipei Wolf Theiss conduse de ea au fost cheia incheierii tranzactiei Gebeleisis intr-un interval relativ scurt de timp. Avocatii talentati si foarte tehnici pe aspecte de drept din cadrul Wolf Theiss au performat la cel mai inalt nivel profesional, astfel incat furnizand asistenta juridica top calibrata si adaugand un input comercial practic, au reusit sa asigure ca aceasta complexa tranzactie sa fie incheiata cu succes”, a declarat Borja Gari, Vestas Director responsabil cu vanzarea proiectelor speciale in Romania.

Tranzactia din Romania a fost finalizata la sfarsitul lunii iunie 2013.

In aceste momente dificile pentru sectorul energiei regenerabile din Romania, este incurajator sa inchei o tranzactie prin care aproximativ 109 milioane de euro au fost transferate in conturile entitatilor Vestas intr-o singura zi, in data de 28 iunie 2013, dupa ce s-au efectuat deja alte plati si urmand a se achita si alte sume, toate insumand o valoare totala de plati per tranzactie de aproximativ 137,5 milioane de euro„, declara Ileana Glodeanu, avocata M&A care a coordonat echipa Wolf Theiss Gebeleisis.

Aceasta tranzactie a fost cu adevarat extraordinara. Sunt foarte mandra de succesul nostru si de echipa noastra, care a facut eforturi deosebite pentru semnarea si finalizarea rapida a acesteia. Pentru mine personal a fost o adevarata provocare sa particip la o tranzactie cu astfel de clienti valorosi si echipele lor profesioniste. Sunt foarte onorata de aceasta oportunitate„, a continuat Ileana Glodeanu.

Un numar mare de avocati Wolf Theiss au asistat in mod direct in dezvoltarea parcului eolian Gebeleisis, in procesul de due diligence, precum si la redactarea si negocierea documentelor tranzactiei, dar in principal Bryan Jardine (Partener Coordonator Wolf Theiss Bucuresti), Ciprian Glodeanu (Partener Wolf Theiss), Ileana Glodeanu (Counsel) si Radu Plesca (Avocat Colaborator).

Vestas beneficiaza de asistenta din partea Diviziei Unicredit Corporate and Investment Banking la vanzarea proiectelor sale speciale din Romania. Vestas si firma de avocatura Wolf Theiss Bucuresti au o relatie comerciala indelungata, compania daneza primind asistenta juridica pentru un numar mare de proiecte in domeniul energiei regenerabile in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est, inclusiv legat de finantarea recenta acordata de un consortiu de banci, in valoare totala de 1,2 miliarde de euro, care a implicat 21 jurisdictii, incluzand si Romania.