Wolf Theiss câștigă premiul „2021 Romanian Deal of the Year” pentru consultanța juridică acordată în cadrul achiziției de către Glovo a 6 companii deţinute de Delivery Hero în CEE

Firma de avocatură Wolf Theiss a câștigat șase premii la Gala premiilor „CEE Deals of the Year” 2021, organizată de CEE Legal Matters la Londra, pe 5 aprilie 2022, primind titlul „2021 Deal of the Year” pentru șase tranzacții distincte în șase țări, respectiv în Albania, Austria, Bulgaria, România, Serbia şi Slovenia.

2021 a fost un an excepțional pentru echipele de M&A din cadrul Wolf Theiss. În România, premiul „2021 Deal of the Year” recunoaște activitatea remarcabilă a avocaților Wolf Theiss în cadrul unei tranzacții de referință prin care Glovo a achiziționat operațiunile Delivery Hero în CEE. În Albania, Wolf Theiss a primit acest premiu pentru asistarea 4iG Nyrt la achiziționarea unei participații majoritare în ALBtelecom; în Bulgaria, pentru asistarea Raiffeisen Bank International AG (RBI) cu privire la vânzarea Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD pentru suma de 1,015 miliarde EUR către KBC Bank NV; în Serbia, în legătură cu procesul de privatizare a HIP Petrohemija, către un investitor strategic care investeşte 150 de milioane EUR în recapitalizarea Petrohemija; şi în Slovenia, pentru asistarea afiliaților Apollo Global Management, Inc. (80%) și BERD (20%) în vânzarea indirectă a 100% din Nova KBM d.d., a doua cea mai mare bancă din Slovenia, către banca maghiară OTP, ceea ce reprezintă cea mai importantă tranzacție din sectorul bancar sloven de până în prezent.

Wolf Theiss a asistat Glovoapp23, S.L. („Glovo”), unul dintre cei mai importanți jucători din lume în domeniul livrărilor multicategoriale, în achiziția multijurisdicțională de 170 milioane EUR a operațiunilor Delivery Hero, un alt jucător important în sectorul platformelor de livrare de produse alimentare în în România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina. Glovo a achiziționat brandul Foodpanda în România și Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Pauza în Croația. Echipa Wolf Theiss din România sub îndrumarea Ilenei Glodeanu, a acționat în calitate de coordonator al consultanței multijurisdicționale în toate cele 6 jurisdicții din Europa Centrală și de Est, care au vizat toate etapele tranzacției. Pentru mai multe informaţii, click aici.

În România, sub coordonarea Ilenei Glodeanu (Partner, Corporate M&A), echipa Wolf Theiss care a lucrat la tranzacție a fost formată din: Luciana Tache (Senior Associate, Corporate M&A), Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate M&A), George Ghitu (Senior Associate, Corporate M&A), Nina Lazăr (Associate, IP&IT), Andreea Stan (Senior Associate, Employment), Costin Şalaru (Associate, Employment), Cornelia Postelnicu (Senior Associate, Corporate M&A), Iulia Cumpăratu (Associate, Corporate M&A), Flaviu Nanu (Counsel, Real Estate), Sorin Dumitru (Senior Associate, Dispute Resolution & IP), Anca Jurcovan (Partner, Competition), Maria Ionescu (Associate, Competition).

Succesul Wolf Theiss în cadrul premiilor „Deal of the Year” 2021 în România şi în alte cinci ţări ne face foarte mândri, deoarece confirmă încă o dată strategia noastră pe termen lung de a construi o practică transfrontalieră M&A în Europa Centrală și de Sud-Est „, a declarat Ileana Glodeanu, Partener Wolf Theiss și coordonator al echipei Corporate / M&A din România.

Semnificația tranzacției prin care Glovo a achiziționat operațiunile Delivery Hero în 6 țări din Europa Centrală și de Est a fost, în cele din urmă, imposibil de ignorat de către juriul cu două niveluri de votanți, în ciuda faptului că anul acesta a fost cea mai competitivă listă de proiecte de până acum. Felicitările noastre se îndreaptă către Wolf Theiss pentru rolul esențial pe care l-au jucat în realizarea acestei tranzacții și așteptăm cu nerăbdare să raportăm și, poate, să sărbătorim premii similare pentru viitoarele lor tranzacții„, a comentat Radu Cotarcea, Redactor-Şef la CEE Legal Matters.

Premiile „CEE Deal of the Year” sunt acordate începând din 2017 de către publicaţia CEE Legal Matters – cea mai importantă sursă de știri și informații despre avocați și industria juridică din Europa Centrală și de Est – pentru a recunoaşte proiectele de M&A, finanțările, IPO-urile și alte tranzacții care stau la baza creșterii economice în întreaga regiune, precum și avocații și firmele de avocatură care le fac posibile. Firmele de avocatură sunt nominalizate pe baza tranzacțiilor depuse, iar un juriu cu două niveluri de votanți, avocați proeminenți din întreaga regiune, evaluează tranzacțiile depuse pe baza complexității, dimensiunii și importanței pe piață. Click aici pentru lista completă a câștigătorilor din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here