Wolf Theiss a consiliat Raiffeisen Bank în vânzarea obligaţiunilor verzi în valoare de 400 mil. lei

Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank SA (România) în calitate de emitent, în legătură cu emisiunea de Obligaţiuni Verzi Eligibile Preferenţiale de tip Senior 2021 – 2026, în valoare de 400.575.000 de lei, cu o rată a dobânzii de 3,086%.

La data de 7 mai 2021, Raiffeisen Bank SA (România) a lansat cu succes o emisiune de obligaţiuni verzi preferenţiale de tip senior pentru finanţarea unor proiecte eligibile în vederea tranziţiei către o economie durabilă. Aceasta reprezintă prima emisiune de obligaţiuni verzi din sectorul bancar românesc. Se intenţionează că obligaţiunile să fie eligibile în scopuri MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), după obţinerea aprobării din partea Băncii Naţionale a României. Emisiunea de obligaţiuni a fost adresată investitorilor instituţionali și are o valoare de 400.575.000 de lei, o durată de 5 ani și un cupon fix de 3,086% pe an. Cu o cerere de aproape 650.000.000 de lei, subscrierile au depăşit valoarea plasamentului de aproximativ 1,6 ori.

Plasamentul de obligaţiuni a fost coordonat de Raiffeisen Bank International AG şi Raiffeisen Bank SA (România), în calitate de manageri principali.

Din perspectiva legii române, Raiffeisen Bank SA (Romania) a primit consultanţă din partea experţilor specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, coordonaţi de o echipă internaţională formată din Andreea Tudorache, Claudia Chiper, Nevena Skocic, Nikolaus Dinhof, Sebastian Prakljacic şi Alex Haas.

În ceea ce priveşte aspectele de drept german, Raiffeisen Bank SA (România) a beneficiat de consultanţă juridică din partea Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte, prin partenerii Stephan Pachinger şi Christoph Gleske şi membrii echipei, Christian Joellinger, Birgit Schulz şi Benedikt Graf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here