Wolf Theiss a asistat Symfonia sp. z o.o. în legătură cu achiziția Softeh Plus, una dintre primele companii de soluţii software ERP din România

Comunicat de presă transmis

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru Symfonia sp. z o.o., o companie din portofoliul MidEuropa Partners și Accel-KKR, cu privire cu achiziția Softeh Plus S.R.L. Tranzacția a fost finalizată în data de 31 decembrie 2023.

Wolf Theiss a asistat Symfonia în ceea ce priveșteachiziția cu succes a Softeh Plus S.R.L., o companie românească specializată în soluții software ERP pentru companii din domeniul sănătății, precum și principalul facilitator tehnologic din spatele multor furnizori de servicii medicale private și a celor mai mari rețele de farmacii din România. Prin această achiziție, Symfonia intră pe piața românească și face un prim pas strategic pentru a deveni lider regional în domeniul ERP pentru firme mici și mijlocii în Europa Centrală şi de Est (CEE) prin creștere organică și achiziții de tip M&A.

Symfonia este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții software ERP pentru birourile de contabilitate și întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din Polonia, incluzând soluții de management financiar, salarizare, soluții HCM, precum și soluții industriale dedicate. Este susținută de MidEuropa Partners și Accel-KKR și intenționează să devină un lider regional.

Echipa de Corporate/M&A a Wolf Theiss, coordonată de Partener Ileana Glodeanu și Counsel Mihai Coadă, a oferit consultanță juridică pe parcursul tuturor etapelor tranzacției, inclusiv due diligence, redactarea și negocierea contractului de achiziție de părți sociale și a altor documente tranzacționale pentru finalizarea cu succes a acestei tranzacții guvernată de legea română. Wolf Theiss a implicat o echipă interdisciplinară din mai multe grupuri de practică: Data Protection, IP & TMT – Counsel Flavius Florea şi Associate Nina Lazăr; Employment – Associates Ioana Iacob şi Mădălina Paladi; Real Estate – Counsel Dana Toma; Corporate / M&A – Associate Vlad Catană; şi Banking & Finance – Senior Associate Andreea Tudorache. Pentru aspectele legate de antitrust şi investiții străine, Partener Anca Jurcovan și Associate Maria Popescu (Concurenţă & Antitrust) au completat echipa Wolf Theiss.

Pe parcursul ultimului an, am lucrat îndeaproape cu consultanții noștri juridici de la Wolf Theiss. Expertiza, dedicarea și abordarea lor proactivă au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției. Am dori să transmitem mulțumirile noastre deosebite pentru sprijinul incredibil și munca susținută a întregii echipe”, a declarat Wioletta Kaloska, General Counsel, Symfonia.

„Suntem entuziasmați că am fost partenerii juridici ai Symfonia la intrarea sa pe piața românească, in vederea consolidării poziției sale în CEE. Sunt foarte mândră de echipa noastră de Corporate/M&A care, în ultimii ani, a fost foarte activă în coordonarea unora dintre cele mai mari tranzacții de pe piața românească, atât în sectorul tehnologiei, cât și în cel al sănătății. Mulțumiri speciale echipei Symfonia care a lucrat îndeaproape cu noi pentru a finaliza cu succes această tranzacție”, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coordonator al practicii de Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 400 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.