Wolf Theiss a asistat Grupul Lagardère la vânzarea posturilor de radio din Europa Centrală și de Sud-Est

COMUNICAT DE PRESĂ WOLF THEISS DIN DATA DE 24 APRILIE 2018:

Societatea de avocatură regională Wolf Theiss a acordat consultanță juridică grupului francez de media și publishing Lagardère cu privire la vânzarea posturilor sale de radio din Europa Centrală și de Sud-Est. Printre posturile de radio vândute sunt și Radio Virgin, Europa FM și Vibe FM, unele dintre cele mai puternice branduri de radio din România. Pentru această tranzacție, Wolf Theiss a oferit consultanță juridică vânzătorului în legătură cu toate aspectele tranzacției în România, Polonia, Republica Cehă și Slovacia.

Lagardère a vândut către Czech Media Invest participațiile în activele sale radio din România, Polonia, Republica Cehă și Slovacia. Tranzacția a fost prima dintr-o serie de cedări de active care fac parte din procesul de reorganizare strategică a companiei, anunțat în luna martie. Prețul de vânzare al acestor active a fost de 73 milioane de euro.

Este o tranzacție etalon în industria de entertainment atât în Romania cât si în regiunea noastră”, a menționat Ileana Glodeanu, Partener și Coordonator al Departamentului Corporate / M&Aîn cadrul biroului din București al Wolf Theiss. „Suntem încântați că am oferit consultanță juridică pentru una dintre cele mai interesante tranzacții din ultimii ani de pe piața media din Europa Centrală și de Sud-Est. Proiectul a vizat patru țări și a inclus branduri radio puternice din toate acestea”, a declarat Jacek Michalski, Partener și Coordonator al Departamentului Corporate / M&Aîn cadrul biroului din Varșovia al Wolf Theiss.

Echipa Wolf Theiss implicată în această tranzacție i-a inclus în Romania pe avocații Ileana Glodeanu (Partener), Mircea Ciocîrlea (Avocat Senior), Luciana Tache (Avocat colaborator) și Costin Salaru (Avocat colaborator), în Varșovia pe Jacek Michalski (Partener), Joanna Wajdzik (Avocat Colaborator) și Anna Nowodworska (Avocat Colaborator), în Praga pe Jan Myska (Partener) și Martin Kolacek (Avocat Colaborator), iar în Bratislava pe Counsel Katarina Bielikova și Vladimira Rostarova (Avocat Colaborator).

Grupul Lagardère este lider global în domeniul editării, producției, difuzării și distribuției de conținut. Acțiunile acestuia sunt listate la Bursa Euronext Paris. Grupul Czech Media Invest, administrat de coproprietarul Daniel Křetínský, este unul dintre cele mai mari grupuri din Republica Cehă, deținând patru cotidiene și numeroase reviste și domenii online. Compania mai deține și două tipografii și este lider în editarea de cărți și distribuția de presă.

Înființată in 1957, Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală și de Est, specializată în acordarea de asistență în domeniul afacerilor internaționale. În cele 13 birouri din Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina, își desfășoară activitatea 340 de avocați care acordă consultanță pentru societăți comerciale locale și internaționale, cu operațiuni în domeniul industrial, comerț și servicii, precum și pentru bănci și societăți de asigurare. Îmbinând practica juridică și cea comercială, WOLF THEISS dezvoltă soluții complete și inovatoare, bazate pe experiența și cunoștințele acumulate în domeniul juridic, fiscal și comercial.