Wolf Theiss a asistat DTEK Renewables International cu privire la achiziționarea unui proiect de energie eoliană de 60 MW în România

Comunicat de presă

DTEK Renewables International, un investitor și operator în domeniul energiei regenerabile în România și în UE, a achiziționat o centrală eoliană cu o capacitate instalată de 60 MW, situată în satul Ruginoasa, județul Iași, cu asistență juridică din partea Wolf Theiss. Acest proiect de parc eolian a fost achiziționat de la antreprenori locali care activează pe piața energiei regenerabile.

DTEK Renewables International a instalat prima turbină eoliană – cu o capacitate de 6MW, cea mai mare turbină de acest tip din România, cu un diametru de 162 de metri și o înălțime a butucului de 125 de metri – la centrala eoliană din satul Ruginoasa, județul Iași. Zece (10) turbine eoliene Vestas V162 EN Ventus de 6 MW vor fi instalate până la sfârșitul acestui an în cadrul acestui proiect de energie regenerabilă. Centrala va avea o capacitate instalată totală de producție de 60 MW și, odată finalizată, va produce aproximativ 150.000 MWh de energie electrică anual, ceea ce reprezintă suficientă energie pentru a alimenta peste 43.000 de locuințe din România, reducând în același timp emisiile de CO2 cu 38.000 de tone pe an.

Echipa Wolf Theiss, condusă de Partener Ileana Glodeanu şi Counsel Adina Aurel, a oferit consultanță juridică DTEK Renewables International pe parcursul acestei tranzacții, inclusiv în cadrul unui exerciţiu complex de due diligence, redactarea și negocierea contractului de achiziție de acțiuni şi a altor documente tranzacționale pentru implementarea proiectului. Echipa Wolf Theiss dedicată acestui proiect a fost formată din Associates, Iulia Cumpăratu, Elena Ionaşcu, Marius Moldoveanu şi Vlad Catană (Corporate /M&A) şi Counsel Dana Toma (Real Estate & Construction).

Proiectul a presupus accesarea unei linii de credit de 55.000.000 de euro de tip senior de la Kommunalkredit Austria AG. Echipa de Banking & Finance a Wolf Theiss – coordonată de Partener Claudia Chiper, împreună cu Senior Associate Alexandru Asaftei și Associates Cătălin Sabău și Ana Florea – a asistat DTEK Renewables International în legătură cu aspecte juridice referitoare la contractul de credit și celelalte documente de finanțare aferente încheiate de către debitor și alți furnizori de garanții cu Kommunalkredit Austria AG, una dintre primele finanțări de parcuri eoliene din România care va fi acordată pe bază de preț comercial al energiei electrice. Proiectul va contribui la aprovizionarea multor gospodării cu energie durabilă și curată, iar echipa Wolf Theiss este încântată că a contribuit la acest proiect ca parte a politicii sale de sustenabilitate.

Suntem mândri să asistăm clientul nostru regional pe termen lung, DTEK Renewables International, în această achiziție de importanță strategică, instalarea primei turbine de 6 MW la Ruginoasa fiind un reper pentru piața românească„, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coordonator al practicii de Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

Suntem bucuroşi că am jucat un rol în sprijinirea DTEK Renewables International în extinderea portofoliului său de energie regenerabilă în România. Această nouă tranzacție a fost, de asemenea, o oportunitate pentru echipa Wolf Theiss de a construi legături și mai strânse cu clientul nostru „, a declarat Adina Aurel, Counsel Wolf Theiss București.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 400 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.