Wolf Theiss a asistat Dr.Max Group în legătură cu achiziția lanțului de farmacii şi diviziei de distribuţie a Gedeon Richter din România

București, 21 octombrie 2022 – Dr.Max Group, deținut de Penta Investments, s-a bazat pe expertiza juridică a Wolf Theiss în ceea ce privește achiziția operațiunilor de retail şi distribuţie a produselor farmaceutice deţinute de Gedeon Richter în România. Prin această tranzacție, Dr.Max Group va continua să-şi consolideze poziția pe piața farmaceutică de retail şi wholesale. Tranzacția a fost semnată în data de 20 octombrie 2022 şi rămâne supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Dr.Max Group, principalul lanț de farmacii din Europa Centrală, deținut de Penta Investments, a semnat cu succes acordul de achiziție a operațiunilor de retail şi distribuţie ale Gedeon Richter în România.

Echipa de Corporate M&A a biroului Wolf Theiss din București, coordonată de Partener Ileana Glodeanu, a acționat în calitate de consilier juridic pentru Dr.Max Group în toate etapele acestei tranzacții farmaceutice: efectuarea procesului de due diligence juridic, depunerea dosarului de concurență și asistență tranzacțională pentru achiziția în cadrul unui proces competitiv, inclusiv conducerea negocierilor de fuziuni și achiziții privind acordul de cumpărare de acțiuni și întregul pachet tranzacțional, guvernat de legea română.

Alături de Partener Ileana Glodeanu, Senior Associates Mihai Coadă şi Luciana Tache (ambii membri ai echipei de Corporate M&A) au contribuit în mod esențial la succesul acestei tranzacții. În plus, Wolf Theiss a implicat o echipă interdisciplinară din mai multe grupuri de practică: Employment – Senior Associate Costin Şalaru; Data Protection, IP & TMT – Associate Nina Lazăr; şi Banking & Finance – Associate Cătălin Sabău. Pentru aspectele legate de concurenţă & antitrust, Partenerul Anca Jurcovan și Associates Maria Ionescu și Claudia Andreescu au completat echipa Wolf Theiss.

„Prin achiziția operațiunilor de retail şi distribuţie ale Gedeon Richter în România, Dr.Max își consolidează și mai mult poziția de lider ca retailer de servicii farmaceutice de tip omnichannel în România. Această tranzacție este, de asemenea, un semn clar al încrederii grupului în piața românească, iar strategia noastră vizează continuarea consolidării poziției noastre în regiunea CEE.  În ultimele luni, am lucrat îndeaproape cu avocaţii noștri de la Wolf Theiss, iar expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a acestora au fost esențiale pentru semnarea cu succes a tranzacției. „, a declarat Gabriel Ianculescu, Director M&A Dr.Max România.

În ultimii ani, am oferit consultanță în unele dintre cele mai mari şi mai rafinate tranzacții de pe piaţa românească, atât de partea vânzătorului cât și de partea cumpărătorului. Pentru echipa noastră, este întotdeauna o plăcere să asistăm jucători de top de pe piață precum Penta Investments / Dr.Max în consolidarea poziției lor în România și în regiune. Sunt foarte mândră de echipa noastră de fuziuni și achiziții de la Wolf Theiss care reușește să navigheze printr-un volum de muncă intens şi a finalizat cu grație numeroase tranzacții într-o serie de sectoare importante cum ar fi sănătatea, IT-ul și energia regenerabilă „, a declarat Ileana Glodeanu, Partener și Coorodonator al practicii de Corporate M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București. 

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

Despre Dr.Max Group şi Penta Investments

Prezent în 8 țări europene, Dr.Max Group este principalul lanț de farmacii din Europa Centrală dedicat îmbunătățirii sănătății pacienților. În România, Dr.Max este prezent în peste 750 de farmacii, oferind acces la o gamă largă de medicamente și servicii farmaceutice. Dr. Max Group este deținut în totalitate de Penta Investments. Domeniile de activitate ale Dr.Max includ farmacii, operaţiuni de distribuţie şi divizii vânzări și marketing.

Penta este un grup de investiții din Europa Centrală înființat în 1994. Se concentrează pe investiții pe termen lung în sănătate, servicii financiare, producție, retail, media și dezvoltare imobiliară. Este implicat în industria de sănătate din 2002, investind în asigurări de sănătate, spitale, clinici ambulatorii, farmacii și laboratoare. Penta este unul dintre cei mai mari angajatori din regiune și furnizează locuri de muncă pentru peste 43.000 de persoane. Grupul operează în peste 10 țări europene și are birouri în Praga, Bratislava și Varșovia.

Despre Gedeon Richter

Gedeon Richter este cel mai mare producător de produse farmaceutice din Ungaria. Gedeon Richter este prezent și în România, unde este singurul jucător farmaceutic integrat de pe piața locală, cu operațiuni de producție, distribuție și retail. Cu o istorie de aproape 120 de ani, Gedeon Richter are filiale de producție în cinci țări, inclusiv în România, iar produsele sale sunt distribuite în peste o sută de țări din întreaga lume.