Wolf Theiss a asistat Banca Comercială Română în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 1 miliard de lei

Wolf Theiss a acordat asistență juridică Băncii Comerciale Române S.A. în cadrul emisiunii de obligațiuni în valoare de 1 miliard de lei, cupon de 3,9%, în baza Programului său de tip Multi Issuer EMTN. Emisiunea de Obligațiuni Nepreferențiale de Tip Senior, cu scadență în 2028 a reprezentat cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei din România la data emisiunii sale.

Banca Comercială Română S.A. a închis cu succes prima sa emisiune de Obligațiuni Nepreferențiale de Tip Senior din 2021 în valoare de un miliard de lei. Obligaţiunile Nepreferențiale de Tip Senior au o scadență de șapte ani şi au fost plasate la clienţi profesionali şi contrapărţi eligibile, având un cupon de 3,9% pe an. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500.000 RON. Obligaţiunile urmează să fie eligibile în sensul MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), după primirea aprobării din partea Băncii Naționale a României. Se preconizează că Obligaţiunile vor fi listate pe Piața Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Închiderea emisiunii a avut loc la data de 21 mai 2021.

Echipa internaţională implicată în acest proiect, coordonată de avocaţii parteneri Claus Schneider şi Claudia Chiper, a fost formată din experţi specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, respectiv avocatul senior Nikolaus Dinhof şi avocaţii Andreea Tudorache şi Sebastian Prakljacic.

Ne bucurăm că am putut fi alături de Banca Comercială Română S.A. în prima sa emisiune de obligaţiuni din 2021, aceasta fiind şi cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei realizată în România până la data de 21 mai a acestui an. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată şi mulţumim pe această cale întregii echipe din cadrul Băncii Comerciale Române pentru excelenta colaborare avută în realizarea acestei tranzacții de succes”, a declarat Andreea Tudorache, avocat în Departamentul Banking & Finance şi Capital Markets, cu privire la tranzacţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here