Wolf Theiss a acordat consultanță juridică Raiffeisen Bank în legătură cu prima sa emisiune de obligațiuni verzi eligibile nepreferențiale de tip senior

Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank S.A. (România), în calitate de Emitent, cu privire la emisiunea de Obligaţiuni Verzi Eligibile Nepreferenţiale de tip Senior în valoare de 1,2 miliarde RON, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei a unui emitent român la data de 4 iunie 2021, având un cupon anual fix de 3,793%.

La data de 4 iunie 2021, Raiffeisen Bank S.A. (România) a lansat cu succes o emisiune de obligațiuni verzi nepreferenţiale de tip senior pentru a finanţa proiecte verzi eligibile în vederea tranziţiei către o economie durabilă. Emisiunea de obligațiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi are o valoare de aproximativ 1,2 miliarde RON, o scadenţă de 7 ani şi un cupon fix de 3,793% pe an. Cu o cerere de aproximativ 1,35 miliarde RON, subscrierile au depăşit valoarea plasamentului de aproximativ 1,35 ori. Obligaţiunile urmează să fie eligibile MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), pe baza confirmării din partea Băncii Naţionale a României.

Plasamentul de obligaţiuni a fost coordonat de Raiffeisen Bank International AG şi Raiffeisen Bank S.A. (România) în calitate de manageri principali.

Raiffeisen Bank S.A. (Romania) a fost asistată, din perspectiva legii române, de o echipă de experţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, formată din Andreea Tudorache, Claudia Chiper, Nevena Skocic, Nikolaus Dinhof, Sebastian Prakljacic şi Alex Haas.

În ceea ce priveşte aspectele de drept german, Raiffeisen Bank S.A. (România) a beneficiat de consultanţă din partea Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte, prin partenerii Stephan Pachinger şi Christoph Gleske şi asociaţii Christian Joellinger, Birgit Schulz şi Benedikt Graf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here