Voicu & Filipescu devine parte a unei retele de 1.500 de avocati

Squire Sanders, reteaua din care face parte si firma romaneasca de avocatura Voicu & Filipescu, a anuntat recent finalizarea fuziunii cu Patton Boggs, sub denumirea Squire Patton Boggs.

Entitatea nou creata numara 1.500 avocati in 44 de birouri din 21 de tari, cifre care o plaseaza in top 25 firme la nivel global, dupa numarul de avocati si pe locul 8 dupa numarul de tari in care este prezenta, conform The American Lawyer 2013 Global 100. Totodata, firma va fi unul dintre principalii 10 jucatori din Washington DC si unul dintre cei mai importanti din Statele Unite ale Americii.

Voicu & Filipescu este biroul afiliat independent al Squire Sanders in Romania, in baza unei asocieri incheiate in anul 2001. In virtutea acestei relatii, firma romana a avut acces la o serie de proiecte importante in regiune si beneficiaza de sprijinul unei retele puternice in proiectele internationale ale clientilor sai.

Avem o lunga relatie de colaborare cu Squire Sanders, stabilita curand dupa infiintarea Voicu & Filipescu. Cu toate ca promovam cu discretie si nu facem parada de aceasta afiliere, ne simtim aproape de echipa partenerului nostru global si ne bucura aceasta noua dezvoltare a sa”, a declarat Daniel Voicu (foto), managing partner Voicu & Filipescu.

Squire, Sanders & Dempsey a fost infiintata in Cleveland in 1890 si si-a schimbat denumirea in Squire Sanders in anul 2011, ca urmare a fuziunii cu firma britanica Hammonds. Anterior fuziunii de luna aceasta, Squire Sanders era una dintre cele mai puternice firme din lume, cu aproximativ 1.300 avocati in 39 de birouri din 19 tari si avand o abordare full service in domeniul dreptului afacerilor, in timp ce Patton Boggs era o firma de top in politici publice, litigii si dreptul afacerilor, cu birouri in 9 locatii din Statele Unite ale Americii si Orientul Mijlociu.

Voicu & Filipescu este una dintre cele mai importante firme de avocatura de business din Romania in privinţa cifrei de afaceri si a pozitiei pe piata. In prezent, echipa firmei include 50 avocati, consultanti si angajati, experienţa avocaţilor Voicu & Filipescu primind recunoastere locala si internationala din partea organismelor specializate.