Voicu & Filipescu obtine suspendarea unei proceduri de achizitie publica de peste 203 mil. de euro

Firma de avocatura Voicu & Filipescu a obtinut pentru concernul german Bilfinger suspendarea unei proceduri de achizitie publica in valoare de peste 203 milioane de euro. Procedura de atribuire, organizata de SC Complexul Energetic Hunedoara SA pentru lucrari la termocentrala Deva, a fost suspendata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) pana la solutionarea pe fond a contestatiei depuse de companii din grupul Bilfinger.

Voicu & Filipescu a asistat consortiul format din Bilfinger Power Systems GmbH, Babcock Borsig Steinmüler GmbH si Babcock Nöell GmbH in calitate de ofertant in cadrul procedurii de negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare organizata de SC Complexul Energetic Hunedoara SA pentru atribuirea contractului de “Lucrari la termocentrala Deva privind reabilitarea grupului nr. 4 si instalatii de desulfurare pentru grupurile nr. 3 si nr. 4”, cu o valoare ce depaseste 203 milioane de euro.

La inceputul acestei luni, consortiul a depus o contestatie la CNSC, sesizand nerespectarea legii in ce priveste documentatia de atribuire si solicitand remedierea in consecinta a acesteia. La 05.09.2013, CNSC a decis suspendarea procedurii de achizitie pana la solutionarea pe fond a contestatiei.

Contestatia priveste, in principal, incalcarea de catre autoritatea contractanta a principiilor constand in tratamentul egal, nediscriminarea si transparenta in procedurile de achizitii publice. Totodata, au fost semnalate contradictii in documentatia de atribuire, a caror clarificare a fost solicitata, pentru a permite ofertantilor sa depuna candidaturi in cunostinta de cauza.

Practica de achizitii publice a Voicu & Filipescu a crescut semnificativ in ultimii ani ca volum si valoare a proiectelor asistate, avocatii firmei abordand in principal domeniile energiei, al serviciilor medicale si serviciilor informatice. Valoarea cumulata a proiectelor asistate in ultimul an a fost de peste 700 milioane de euro. Practica de achizitii publice a firmei este coordonata de avocatii Marta Popa, Partner (foto) si Raluca Mihai, Managing Associate.

Voicu & Filipescu este una dintre cele mai importante firme de avocatura de business din Romania in privinta cifrei de afaceri si a pozitiei pe piata. In prezent, echipa firmei include 55 avocati, consultanti si angajati, experienta avocatilor Voicu & Filipescu fiind recunoscuta international de ghiduri legale de renume precum Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000.