Voicu Filipescu, in imprumutul obtinut de Faurecia de la Raiffeisen Bank International

Firmele de avocatura Squire Patton Boggs, Wistrand (Suedia) si Voicu Filipescu au acordat asistenta juridica sucursalei din Viena a Raiffeisen Bank International AG in imprumutul de 50 de milioane de euro acordat producatorului francez de componente auto Faurecia, prezent si pe piata din Romania. Finantarea va fi folosita pentru acoperirea unor creante comerciale ale companiei, informeaza portalul juridic CEE Legal Matters.

Tranzactia, una transfrontaliera si multijurisdictionala, a vizat legislatiile germana, ceha, suedeza, engleza, franceza si romana. Echipa Squire Patton Boggs implicata in tranzactie a fost coordonata de Partenerii Jens Rinze si Markus Schmucker si a inclus avocatii Paula Laird, Partener, si Aymeric Malphettes si Marketa Lukesova, Asociati Seniori in cadrul biroului din Praga al firmei de avocatura.

Echipa Voicu Filipescu, a carei consiliere a vizat aspectele de drept romanesc, a fost condusa de catre Partenerul Dumitru Rus, coordonatorul ariilor Finante/Banci si Piete de capital din cadrul firmei, in timp ce chestiunile de drept fiscal au fost acoperite de Partenerul Alex Tabacu, coordonatorul departamentului Taxe/Consultanta fiscala al Voicu Filipescu.

Faurecia este al saselea mare producator de componente pentru automobile la nivel mondial si al treilea in Europa, in functie de venituri. Compania, prezenta in 330 de locatii din 34 de tari, este specializata in productia de scaune auto, tehnologii de control al emisiilor, sisteme de interior si exterior pentru automobile, si este listata la bursa NYSE Euronext din Paris. In Romania, Faurecia detine unitati de productie la Craiova, Talmaciu si Mioveni, unde fabrica scaune auto, sisteme pentru interior si sisteme de control al emisiilor.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International AG, cu sediul central in Viena, este prezent în 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, cu active totale de circa 122 miliarde de euro. Cele 2 850 de unitati ale sale deservesc, in regiune, un numar de aproape 15 milioane de clienti. Banca este lider in Austria in ceea ce priveste serviciile oferite clientilor in domeniul Corporate & Investment Banking.