Vilau | Asociatii obtine un nou succes pentru Aeroportul International Timisoara. Acuzatiile nefondate ale Carpatair privind abuzul de pozitie dominanta au fost respinse

Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia S.A. a obtinut pentru a doua oara castig de cauza in fata instantelor judecatoresti in legatura cu acuzatiile aduse de Carpatair S.A. cu privire la un pretins abuz de pozitie dominanta.

Avocatii Vilau | Asociatii, care au asistat si reprezentat Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia S.A.  pe durata intregii proceduri derulate in fata Consiliului Concurentei si a instantelor de judecata, au adus argumente solide si au reusit sa demonteze, din nou, acuzatiile nefondate aduse de Carpatair S.A.

Consiliul Concurentei a decis in cursul anului 2014 inchiderea investigatiei initiate in baza plangerii formulate de Carpatair S.A. impotriva Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A., iar Carpatair S.A. a constestat aceasta decizie.

In data de 15 septembrie 2015, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea formulata de Carpatair S.A. pe baza argumentelor invocate de avocatii Vilau | Asociatii, mentinand astfel decizia Consiliului Concurentei.

Sirul acuzatiilor neintemeiate ale Carpatair S.A. a pornit in anul 2012, prin plangerea adresata Consiliului Concurentei privind investigarea unor politici comerciale ale Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A. care, in opinia Carpatair S.A., ar fi abuzat de pozitia sa dominanta. In plus, Carpatair S.A. a solicitat adoptarea in regim de urgenta a unor masuri interimare.

In baza apararii bine fundamentate de catre avocatii Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A., Consiliul Concurentei a decis in decembrie 2012 ca nu exista temei pentru a dispune vreuna dintre masurile interimare ce i-au fost solicitate. Decizia de respingere a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, Carpatair S.A. solicitand deopotriva anularea deciziei Consiliului Concurentei si dispunerea de catre instanta de judecata a masurilor interimare.

In anul 2013, Curtea de Apel Bucuresti a retinut insa argumentele dezvoltate de avocatii Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A., decizand respingerea actiunii promovate de Carpatair S.A. si mentinerea deciziei Consiliului Concurentei.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti din septembrie 2015 reprezinta un nou succes obtinut pentru clientul nostru si confirma pe deplin justetea politicilor comerciale ale Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A., precum si lipsa de fundament a acuzatiilor Carpatair S.A.”, a declarat Dragos Mihail Vilau, avocat asociat coordonator al Vilau | Asociatii.

Echipa Vilau | Asociatii care reprezinta Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia S.A. in acest proiect este coordonata de Dragos Mihail Vilau, secondat de Catalina Ana si Teodor Hnatec, Managing Associates.

marian.floranescu@lhm.ro