Vilau | Asociatii coopteaza un nou avocat de la Musat & Asociatii, ex-Managing Associate al firmei

Dupa cooptarea recenta a lui Marius Barladeanu, Partener al Musat & Asociatii, Vilau | Asociatii a recrutat un nou avocat de la firma de avocatura fondata de catre Gheorghe Musat. Mircea Dobrita (foto), Managing Associate al firmei, s-a alaturat, incepand cu luna mai, societatii Vilau | Asociatii, unde va ocupa aceeasi pozitie.

Mircea Dobrita beneficiaza de o vasta experienta profesionala, fiind specializat in litigii civile, comerciale si insolventa, cu precadere in materia dreptului civil, fiscal, asigurari, drept maritim si naval, litigii intre profesionisti, recuperari de creante si executari silite, asistand cu succes numeroase societati nationale, banci, fonduri de investitii, societati de asigurare, precum si corporatii multinationale in litigii de renume, succesele obtinute plasandu-l in topul celor mai buni avocati pledanti.

In cei peste 18 ani de practica avocatiala, Mircea Dobrita a gestionat o multitudine de mandate, constand in servicii de consultanta juridica ce au acoperit intreaga problematica cu care se confrunta o societate comerciala, vizand modificari si restructurari la nivel societar, fuziuni, divizari si achizitii, inclusiv masuri specifice reorganizarii si lichidarii voluntare si judiciare, intalnite in cadrul procedurilor de insolventa.

Activitatea desfasurata in ultimii ani s-a concretizat in mandate complexe incredintate de clienti, Mircea coordonand peste 2.000 de litigii, avand ca obiect actiuni in raspundere contractuala si delictuala derivata din contracte de antrepriza, asociere in participatiune sau inchiriere, actiuni in materia asigurarilor de bunuri si persoane, restituirea imobilelor preluate abuziv de statul roman, fond funciar, taxe, si executari silite.

Sunt de retinut succesele notabile obtinute in legatura cu reprezentarea in fata instantelor romane a unora dintre cele mai mari societati de asigurare europene, intr-o serie de litigii derivate din contractele de asigurare de bunuri, incheiate cu diversi parteneri nationali, a unor companii internationale de prestigiu din domeniul exploatarii petrolului si gazelor naturale, in disputele decurgand din contractele de prestari servicii incheiate cu furnizorii locali, a celui mai mare producator mondial de utilaje si echipamente industriale, in cadrul unor litigii avand ca obiect executarea silita a debitorilor companiei, ca urmare a nerespectarii din partea acestora a obligatiilor asumate in cadrul contractelor de leasing de echipamente si utilaje incheiate, a unei reputabile companii europene din domeniul constructiilor civile si industriale, in mai multe litigii generate de nerespectarea obligatiilor contractuale, asumate de partenerii locali, a uneia dintre cele mai mari institutii bancare din Romania intr-o serie de dispute purtate cu actionarii minoritari.

Activitatea departamentului de litigii si arbitraje a crescut exponential in ultimele 5 luni, iar cooptarea lui Mircea nu doar ca va consolida echipa, dar ne ofera si posibilitatea de a ne dezvolta in arii de practica cu privire la care Mircea a excelat in perioada recenta, si anume drept naval si maritim si asigurari”, a declarat Dragos Vilau. „Mircea se alatura echipei noastre la doar cateva luni dupa cooptarea lui Marius Barladeanu, coordonatorul practicii de real estate si constructii, cu care, de altfel, a colaborat indeaproape in trecut. Sunt convins ca experienta si probitatea sa vor contribui la succesul Vilau | Asociatii”, a adaugat avocatul asociat coordonator.

Mircea Dobrita este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, promotia 1996. Anterior cooptarii sale in cadrul echipei Mircea Dobrita, Mircea a facut parte din echipa de litigii a unei alte societati de avocati reputabile, din anul 2011, unde a detinut pozitia de Managing Associate. In perioada 1999-2011, Mircea a coordonat societatea de avocati Dobrita & Asociatii. Ulterior, el s-a alaturat firmei Musat & Asociatii, unde a detinut, pe rand, functiile de Senior Associate (octombrie 2011 – martie 2014) si Managing Associate (aprilie 2014 – mai 2015).

Vilau | Asociatii este o societate de avocati specializata in dreptul afacerilor, echipa de avocati activand in ultimii 19 ani in domeniile fuziuni si achizitii, corporate, energie, drept bancar, proprietate intelectuala, IT&C, real estate si constructii, concurenta, achizitii publice si fonduri europene, litigii si arbitraj, dreptul mediului, dreptul muncii si securitatii sociale si asigurari.