Vilau | Asociatii castiga irevocabil pentru Aeroportul International Timisoara “Traian Vuia” intr-unul dintre litigiile initiate de Carpatair

Firma de avocatura Vilau | Asociatii continua seria victoriilor pentru Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia” in litigiile initiate de compania insolventa Carpatair, cu o decizie irevocabila obtinuta la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Decizia ICCJ a vizat contestatia Carpatair privind dreptul Aeroportului International Timisoara ”Traian Vuia” de a stabili/percepe tarifele CIAS (tariful pentru supravegherea si mentinerea obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor) si PMR (tarif aferent serviciilor de handling pentru persoane cu mobilitate redusa). Mai exact, Carpatair a solicitat instantei de judecata sa constate lipsa de temei cu privire la aceste doua tarife.

ICCJ a dat insa castig de cauza Aeroportului International Timisoara ”Traian Vuia”, dispunand, in baza argumentelor dezvoltate de avocatii de la Vilau | Asociatii, respingerea actiunii Carpatair ca inadmisibila, solutia fiind confirmata irevocabil in data de 15 ianuarie 2015.

Demersurile neintemeiate si sicanatorii ale Carpatair in legatura cu acest subiect au inceput chiar din 2012, atunci cand a solicitat anularea tarifului de dezvoltare stabilit de Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia”, pretinzand in mod nereal ca stabilirea si colectarea acestui tarif aeroportuar ar fi avut ca unic scop favorizarea operatorului aerian Wizzair. In mod temeinic, insa, instanta de judecata a admis argumentele formulate de Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia”, dispunand respingerea cererii de chemare in judecata ca nefondata”, precizeaza firma de avocatura Vilau | Asociatii.

Potrivit acesteia, Carpatair a contestat nu doar majoritatea tarifelor aeroportuare, in incercarea de a evita plata acestora, pentru ca apoi sa intre in insolventa in mod voluntar, dar a contestat si contracte comerciale incheiate de Aeroportul International Timisoara cu alti operatori aerieni. Intr-un asfel de litigiu, in care compania insolventa Carpatair a acuzat ca un contract de marketing incheiat cu Wizzair ar fi constituit un ajutor de stat, Curtea de Apel Bucuresti i-a respins acesteia apelul la 2 decembrie 2014, stabilind in mod definitiv ca actiunea formulata de Carpatair este inadmisibila.

Echipa de profesionisti Vilau | Asociatii care a contribuit la succesele recente ale Aeroportului International Timisoara ”Traian Vuia” este coordonata de Dragos Mihail Vilau, avocat asociat coordonator, Teodor Hnatec, avocat senior coordonator litigii, si Catalina Ana, avocat senior coordonator concurenta si ajutor de stat.